AH gaat Deli Kitchen en Bakery Café onder eigen naam doen

Deli Kitchen wordt Albert Heijn Keuken

Formulenieuws – Albert Heijn gaat de foodserviceconcepten Deli Kitchen en Bakery Café voortaan onder eigen naar naam en in eigen beheer exploiteren. Vanaf 2 december gaan de afdelingen daarom gefaseerd over in Albert Hein Keuken en Albert Heijn Café.

Aanvankelijk werd medio juli nog geopperd om de namen te veranderen in AllerHande Café en AllerHande Kitchen, maar later werd het door de organisatie toch logischer gevonden om de naam van de winkel aan de concepten te koppelen. Albert Heijn Keuken & Café is dus ook geen doorvertaling van de eerder genoemde AllerHande concepten, zoals dat door sommige media werd gesuggereerd.

Verse maaltijden

In de Albert Heijn Café kunnen klanten terecht voor een kop koffie en andere drankjes en voor diverse belegde broodjes. Bij de Albert Heijn Keuken vinden klanten dagelijks bereide maaltijden, salades en pizza’s.

Albert Heijn wil werken vanuit de kracht van het merk en de winkels. Daarom is binnen het team van Rob Heesen, die verantwoordelijk is voor de foodservice-concepten, de beslissing genomen om de naam Albert Heijn toe te voegen en de afdelingen voortaan ook in eigen beheer te organiseren. De samenwerking met Bakerstreet, die de locaties exploiteerde, is daarvoor per 1 december opgezegd. Voor het personeel, dat in dienst is van Bakerstreet , is volgens woordvoerster Anouschka Asperslag van AH, ontslag aangevraagd. Indien zij dat wensen kunnen zij in dienst komen van Albert Heijn.

11 locaties

De Albert Heijn-locaties die na 1 december een Albert Kitchen of Café krijgen zijn vooralsnog de huidige 11 locaties, die momenteel voorzien zijn een foodserviceafdeling. De invullingen verschilt wel. Vier vestigingen kennen een gecombineerde afdeling van de twee concepten, twee locaties hebben alleen een Kitchen en vijf locaties hebben een aparte plek in de winkel voor zowel de Kitchen als het Café. De Amsterdamse locatie Gelderlandplein was de eerste vestiging met een Deli Kitchen en Bakery Café.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek