Albert Heijn mechaniseert en versimpelt distributie

Distributie – Albert Heijn mechaniseert de werkwijze ten aanzien van houdbare producten in Regionale Distributie Centra (RDC) en versimpelt de versketen door een deel van dit assortiment in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen. Ook in AH to go’s kan men hierdoor volle schappen en lagere prijzen garanderen.

Sander van der Laan, algemeen directeur Albert Heijn: “Samen met vele collega’s zorgen we er iedere dag weer voor dat de schappen in onze ruim 850 winkels goed gevuld zijn. We willen onze capaciteit voor toekomstige groei veiligstellen. Door versimpeling van de versketen en mechanisatie, kunnen we de klant betere service tegen een lagere prijs bieden. En zijn we klaar voor deze groei.”

Mechanisatie RDC’s houdbaar assortiment

Albert Heijn wil stap voor stap de RDC’s mechaniseren. Er wordt begonnen met een proefopstelling in één van de RDC’s. Deze proefopstelling heeft betrekking op een deel van het houdbare assortiment. Op het moment dat de proefopstelling naar volle tevredenheid opereert, worden de werkzaamheden naar het overige houdbare assortiment uitgebreid. Daarna volgen ook de andere drie RDC’s. Het duurt nog een aantal jaar voordat het volledige houdbare assortiment in het eerste RDC gemechaniseerd is.

Versimpeling versketen
Verder wil Albert Heijn de versketen versimpelen door een deel van het versassortiment, samen met leveranciers, in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen. Dit wil zeggen dat leveranciers hun producten direct na productie naar één centrale locatie brengen. Hierdoor verdwijnt het voorraadpunt bij de leverancier en ontvangen winkels straks alle producten uit dezelfde categorieën bij elkaar. Voor klanten betekent dit dat zij nog versere producten in de winkel zullen aantreffen.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek