Albert Heijn wint met AH fusilli linzen Jaarprijs Goede Voeding 2019

Volgens de vakjury voldoet de samenstelling van de AH linzenpasta aan de normen voor een gezonde productontwikkeling

Food - Albert Heijn heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2019 gewonnen met het product AH fusilli linzen, een biologische, veganistische pasta op basis van rode linzen. 

Het product kreeg meer dan de helft van de stemmen van de publieksjury. Tijdens het Food Future Event in Nieuwegein overhandigde juryvoorzitter Frans Kok de hoofdprijs uit aan het team van Albert Heijn. Als winnaar mag Albert Heijn een jaar lang het logo van de Jaarprijs Goede Voeding 2019 op de verpakking van de linzenpasta zetten. Het is het derde jaar op rij dat de supermarktketen de prijs wint, in 2018 met verse pureersoep en in 2017 met courgette-spaghetti en bloemkoolrijst.
Volgens de vakjury voldoet de samenstelling van de AH linzenpasta aan de normen voor een gezonde productontwikkeling. Het product valt binnen de Schijf van Vijf en is een gezonde keuze. Nederlanders eten weinig peulvruchten. De als fusilli gedraaide linzen van Albert Heijn kunnen de consumptie omhoog helpen.

Inzendingen
In totaal waren 41 producten ingezonden om mee te dingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2019. De prijs werd voor de 21e keer uitgereikt door de voedingsvakbladen voor voedingsprofessionals Voeding Nu en VMT. Het doel is om initiatieven voor een beter voedingspatroon te stimuleren, bijvoorbeeld producten met minder zout, verzadigd vet of suiker, of juist producten met meer vezels.

Auteur: Paul Peter Blonk