Albron en Facilicom gaan definitief partnership aan


Partnership - Facilitaire dienstverlener Facilicom en foodservicebedrijf Albron gaan een partnership aan. Met de samenwerking tussen beide bedrijven ontstaat het grootste gecombineerde horeca- en cateringbedrijf van Nederland met in 2015 een omzet circa 285 miljoen euro. Dat hebben Facilicom en Albron maandag bekend gemaakt. De cateringtak Prorest wordt onderdeel van Albron en Facilicom zal geleidelijk de aandelen van de Stichting Albron, die de cateraar Albron beheert, overnemen tot een meerderheidsbelang van 51 procent. De gesprekken tussen de verzorger van facilitaire diensten en Albron liepen al jaren, maar werden tussentijds onderbroken omdat de cateringsector onverwacht in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Albron wilde toen, mede door de uitdagende overname van de horeca-activiteiten van Center Parcs, eerst zelf de boel op orde brengen. Vlak voor de zomer, in juli van dit jaar, werden de gesprekken om tot een nauwe samenwerking te komen hernieuwd opgestart. Eind vorige week werden de gesprekken in een gezamenlijke overeenkomst bekrachtigd. Verhuizing Prorest telt circa 700 medewerkers. Circa 30 daarvan werkzaam op het hoofdkantoor in Schiedam, gaan naar de vestiging van Albron in De Meern. Teun Verheij is en blijft algemeen directeur en neemt tevens zitting in de directieraad van de Facilicom Groep. Dick Bennink, nu nog verantwoordelijk voor de activiteiten van Prorest, krijgt in de nieuwe organisatie als operationeel directeur de verantwoordelijkheid over de exploitatie van de personeelsrestaurants met een omzet van bijna 150 miljoen euro. Volgens verwachting zal het integratieproces niet langer dan een half jaar duren. Leveringen “De medewerkers van het hoofdkantoor van Prorest zitten binnen enkele weken al in De Meern”, aldus Teun Verheij in een toelichting. De komende periode zal gekeken worden welke groothandel de leveringen gaat verzorgen. Prorest zit bij Bidvest Deli XL en de Albron-locaties worden via Sligro beleverd. Volgens Geert van de Laar gaat dit proces enkele maanden duren. “Leveranciers zijn dit weekeind ingelicht. We gaan nu eerst de beide leveringscondities bekijken.” Vertrouwen In een exclusief interview met @FoodClicks laten CEO Teun Verheij van Albron en CEO Geert van de Laar van Facilicom weten het volste vertrouwen te hebben in de synergie tussen beide bedrijven. Verheij: “Dat wij als Albron horecabedrijven onder het dak van een ander brengen en Facilicom sterk is in de markt van IFM-contracten (Integrated Facility Management, red.) zorgt er voor dat wij onze dienstverlening op het gebied van grote en kleine contractpartijen en tevens op andere horecaterreinen sterk kunnen uitbreiden.” Volgens Van de Laar ontstaat er met de nieuwe organisatie ‘een krachtige partij in een sterk veranderende markt voor personeelsrestaurants’. “Enerzijds is er”, aldus Van der Laar, “sprake van een groei in het aantal IFM-contracten, anderzijds vraagt de exploitatie van personeelsrestaurants veel vaker om ‘het zelfstandig de broek ophouden’. Verheij: “Werkgevers, overheden voorop, wensen steeds minder bij te dragen in de lunch van hun werknemers. Concurrentie Het bedrijf dat uit de fusie tussen Facilicom en Albron is ontstaan, moet de concurrentieslag met sterk groeiende partijen als HMSHost en zwaargewichten als Sodexo en Compass aan gaan. De nieuwe organisatie zal ook anders aan tafel zitten bij partijen als NS Stations, die de exploitatie van de winkels op de stations wil gaan uitbesteden, omdat de dienstverlening en de kapitaalkracht door het partnership sterk zijn uitgebreid. (Lees meer over de achtergronden en de betekenis van het samengaan van beide partijen in de aankomende uitgave van @FoodClicks) Bron: @FoodClicks Partnership - Facilitaire dienstverlener Facilicom en foodservicebedrijf Albron gaan een partnership aan. Met de samenwerking tussen beide bedrijven ontstaat het grootste gecombineerde horeca- en cateringbedrijf van Nederland met in 2015 een omzet circa 285 miljoen euro. Dat hebben Facilicom en Albron maandag bekend gemaakt. De cateringtak Prorest wordt onderdeel van Albron en Facilicom zal geleidelijk de aandelen van de Stichting Albron, die de cateraar Albron beheert, overnemen tot een meerderheidsbelang van 51 procent. De gesprekken tussen de verzorger van facilitaire diensten en Albron liepen al jaren, maar werden tussentijds onderbroken omdat de cateringsector onverwacht in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Albron wilde toen, mede door de uitdagende overname van de horeca-activiteiten van Center Parcs, eerst zelf de boel op orde brengen. Vlak voor de zomer, in juli van dit jaar, werden de gesprekken om tot een nauwe samenwerking te komen hernieuwd opgestart. Eind vorige week werden de gesprekken in een gezamenlijke overeenkomst bekrachtigd. Verhuizing Prorest telt circa 700 medewerkers. Circa 30 daarvan werkzaam op het hoofdkantoor in Schiedam, gaan naar de vestiging van Albron in De Meern. Teun Verheij is en blijft algemeen directeur en neemt tevens zitting in de directieraad van de Facilicom Groep. Dick Bennink, nu nog verantwoordelijk voor de activiteiten van Prorest, krijgt in de nieuwe organisatie als operationeel directeur de verantwoordelijkheid over de exploitatie van de personeelsrestaurants met een omzet van bijna 150 miljoen euro. Volgens verwachting zal het integratieproces niet langer dan een half jaar duren. Leveringen “De medewerkers van het hoofdkantoor van Prorest zitten binnen enkele weken al in De Meern”, aldus Teun Verheij in een toelichting. De komende periode zal gekeken worden welke groothandel de leveringen gaat verzorgen. Prorest zit bij Bidvest Deli XL en de Albron-locaties worden via Sligro beleverd. Volgens Geert van de Laar gaat dit proces enkele maanden duren. “Leveranciers zijn dit weekeind ingelicht. We gaan nu eerst de beide leveringscondities bekijken.” Vertrouwen In een exclusief interview met @FoodClicks laten CEO Teun Verheij van Albron en CEO Geert van de Laar van Facilicom weten het volste vertrouwen te hebben in de synergie tussen beide bedrijven. Verheij: “Dat wij als Albron horecabedrijven onder het dak van een ander brengen en Facilicom sterk is in de markt van IFM-contracten (Integrated Facility Management, red.) zorgt er voor dat wij onze dienstverlening op het gebied van grote en kleine contractpartijen en tevens op andere horecaterreinen sterk kunnen uitbreiden.” Volgens Van de Laar ontstaat er met de nieuwe organisatie ‘een krachtige partij in een sterk veranderende markt voor personeelsrestaurants’. “Enerzijds is er”, aldus Van der Laar, “sprake van een groei in het aantal IFM-contracten, anderzijds vraagt de exploitatie van personeelsrestaurants veel vaker om ‘het zelfstandig de broek ophouden’. Verheij: “Werkgevers, overheden voorop, wensen steeds minder bij te dragen in de lunch van hun werknemers. Concurrentie Het bedrijf dat uit de fusie tussen Facilicom en Albron is ontstaan, moet de concurrentieslag met sterk groeiende partijen als HMSHost en zwaargewichten als Sodexo en Compass aan gaan. De nieuwe organisatie zal ook anders aan tafel zitten bij partijen als NS Stations, die de exploitatie van de winkels op de stations wil gaan uitbesteden, omdat de dienstverlening en de kapitaalkracht door het partnership sterk zijn uitgebreid. (Lees meer over de achtergronden en de betekenis van het samengaan van beide partijen in de aankomende uitgave van @FoodClicks) Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Smaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

YB franchise module op bedrijfslocatie Food&i

Catering - YB gaat met een onbemande module de bedrijfshoreca van Food&i in Rotterdam ondersteunen. YB had al een dergelijke partnership met Autogrill in Brussel. De samenwerking betekent voor YB een verdere uitbreiding van de franchise activiteiten.

Lees bericht



Sociale franchiseketen Brownies&downieS naar Albron

Formulenieuws - Per 1 september 2022 zal de sociale franchiseformule Brownies&downieS onderdeel worden van Albron. Bij Brownies&downieS hebben medewerkers met een beperking de hoofdrol. Lokaal ondernemerschap, kwalitatieve horeca en volwaardige banen voor bijzondere medewerkers vormen de belangrijkste elementen van het landelijke succes van de sterke horecaketen.

Lees bericht

Anne&Max, Strada en Coco & Sebas in Stadshart Amstelveen

Winkelcentrum - Stadshart Amstelveen breidt haar winkelaanbod uit met Anne&Max, Strada en Coco & Sebas. Het winkelcentrum wil met de horeca uitbreiding nog beter inspelen op de wensen van de bezoekers. Onderzoek wees uit dat er behoefte was aan een verdere uitbreiding van eet- en drinkgelegenheden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid