Alcoholvrije pilsener Heineken 0.0 nu ook op tap verkrijgbaar

Als het aan Heineken ligt, moet de markt van alcoholvrij dit jaar met de lancering van Heineken 0.0 op tap nog verder groeien

Horeca - Bierliefhebbers kunnen vanaf nu Heineken 0.0 krijgen vanaf de tap. Het alcoholvrije pilsener dat vorig jaar werd geïntroduceerd, is vanaf nu ook op tap beschikbaar in een selectief aantal horecazaken in onder andere Eindhoven, Zwolle en Amsterdam.

“De cijfers liegen niet”, zegt marketing directeur David Lette van Heineken Nederland. “De alcoholvrije markt is vorig jaar flink gegroeid, met bijna 25 procent. Heineken 0.0 heeft daar een mooie rol in gespeeld. Ons alcoholvrije bier is in bijna 7000 bars en restaurants op fles verkrijgbaar. Naast dat consumenten bewuster leven, kiezen ze ook steeds vaker voor alcoholvrij bier omdat het goed smaakt. Het wordt dan ook gebruikelijker om alcoholvrij bier te bestellen in de bar of op het terras, een mooie reden om te blijven innoveren. We starten nu met Heineken 0.0 op tap in zo’n honderd horecazaken in Nederland. Ik ben erg trots op deze ontwikkeling.”

Gastbeleving
“Samen met onze klanten zoeken we altijd naar mogelijkheden voor de ultieme gastbeleving”, zegt out of home directeur Geert Minnart. “Met Heineken 0.0 beschikbaar op tap kunnen horecazaken gemakkelijk een perfect getapt alcoholvrij bier serveren. Ook is er een speciaal Heineken 0.0 glas ontwikkeld, zodat er een goed onderscheid te zien is tussen alcoholhoudend en alcoholvrij bier.” Heineken 0.0 is bij een selectief aantal horecazaken in Nederland beschikbaar, onder meer bij Hockeyclub Pinoké, SS Rotterdam, Microlab Eindhoven en het Intratuin restaurant in Duiven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk