Aldi experimenteert in Londen met kleinere winkel


Formulenieuws – Discounter Aldi is bezig in Londen met een test voor een kleine winkelformaat. De eerste zogenaamde ‘Lokale Brandstore’ werd geopend in Balham, in het zuidwesten van Londen. De komst van gemakswinkel voor dagelijkse boodschappen wordt gemeld door Retail Week. De winkel betreft een proef en is neergezet om klanten te laten zien op welke wijze de supermarktformule in drukke winkelgebieden zou kunnen opereren met haar assortiment. In de winkel is ook ruime aandacht voor 'on-the-go'-producten. Aldi heeft momenteel vooralsnog alleen de bekende grotere supermarktwinkels in de hoofdstad. Vervolg Of de eenmalige winkel een vervolg krijgt wordt in het bericht niet gemeld. Volgens kenners zou het nieuwe format zich kunnen lenen voor meer locaties in Londen. Een woordvoerder bevestigt dat ook en ziet mogelijkheden in vooral de drukke winkelgebieden in de Engelse hoofdstad. Resultaten van de kleine supermarkt zijn er evenwel nog niet. De helft De winkel in Belham is volgens het retailblad ongeveer 6400 vierkante meter groot. Dat is ongeveer de helft van in omvang van een conventionele Aldi-winkel. Het assortiment zou bestaan uit 1500 van de 1.800 SKU’s die de supermarkt normaal gesproken in Engeland op de schappen heeft staan. Aldi is niet de eerste supermarktketen met een 'local'-format. eersder startte ook supermarktketen Sainsbury's met 'local'-locaties. Bron: Retail Week/@FoodClicks Formulenieuws – Discounter Aldi is bezig in Londen met een test voor een kleine winkelformaat. De eerste zogenaamde ‘Lokale Brandstore’ werd geopend in Balham, in het zuidwesten van Londen. De komst van gemakswinkel voor dagelijkse boodschappen wordt gemeld door Retail Week. De winkel betreft een proef en is neergezet om klanten te laten zien op welke wijze de supermarktformule in drukke winkelgebieden zou kunnen opereren met haar assortiment. In de winkel is ook ruime aandacht voor 'on-the-go'-producten. Aldi heeft momenteel vooralsnog alleen de bekende grotere supermarktwinkels in de hoofdstad. Vervolg Of de eenmalige winkel een vervolg krijgt wordt in het bericht niet gemeld. Volgens kenners zou het nieuwe format zich kunnen lenen voor meer locaties in Londen. Een woordvoerder bevestigt dat ook en ziet mogelijkheden in vooral de drukke winkelgebieden in de Engelse hoofdstad. Resultaten van de kleine supermarkt zijn er evenwel nog niet. De helft De winkel in Belham is volgens het retailblad ongeveer 6400 vierkante meter groot. Dat is ongeveer de helft van in omvang van een conventionele Aldi-winkel. Het assortiment zou bestaan uit 1500 van de 1.800 SKU’s die de supermarkt normaal gesproken in Engeland op de schappen heeft staan. Aldi is niet de eerste supermarktketen met een 'local'-format. eersder startte ook supermarktketen Sainsbury's met 'local'-locaties. Bron: Retail Week/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht



Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht



Aldi maakt betalen bij Aldi Shop & Go eenvoudiger

Supermarkt – Klanten kunnen bij de kassaloze ALDI Shop & Go in Utrecht voortaan nog eenvoudiger hun boodschappen doen en betalen. Was voorheen de ALDI Shop & Go app nodig om binnen te komen en de boodschappen te betalen, nu kunnen klanten gewoon de winkel binnenlopen en kiezen welke digitale betaalmethode de voorkeur heeft.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid