Aldi gaat in Amerika thuisbezorgen met Instacart

Aldi gaat in Amerika voor thuisbezorging samenwerken met Instacart

Buitenland – Na de opzienbarende combinatie van supermarktketen Whole Foods en de bezorgtak van Amazon ontstaat er in Amerika een nieuwe opvallende samenwerking; discounter Aldi gaat namelijk samenwerken met technologiebedrijf Instacart in het thuisbezorgen van de online bestelde boodschappen.

Aldi heeft in Amerika enorme groeiambities en wil nu dus blijkbaar ook in bezorging een rol spelen. Eerder liet het bedrijf door de Finacial Time optekenen dat het de derde grootste supermarktketen wil worden in de VS. Het bedrijf zou daarvoor zo’n vijf miljard dollar beschikbaar hebben.

Instacart is een soort Uber voor boodschappen De feitelijke boodschappen worden door de klant online bij Instacart gedaan vervolgens door de startup afgehaald in de supermarkten en vervolgens thuisbezorgd. De levering gebeurt door onafhankelijke, gescreende particulieren die op uurbasis bij Instacart werken. De klant betaalt hiervoor een bedrag van 5,99 dollar als de totale bestelling meer dan 35 dollar bedraagt. Voor kleinere bestellingen wordt een bedrag van 9,99 dollar in rekening gebracht.

Volgens verschillende nieuwsbronnen gaat de nieuwe bezorgdienst nog deze maand van start in drie Amerikaanse steden: Los Angeles, Atlanta en Dallas. Na verloop van tijd wordt het aantal steden verder uitgebreid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek