Amerikaans fastfoodbedrijf Taco Bell komt naar Nederland, wil 50 vestigingen

De Amerikaanse Tex-Mex formule Taco Bell wil de komende tien jaar 50 vestigingen openen

Fastservice - De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell komt naar Nederland. De Tex-Mex-formule wil de komende tien jaar 50 vestigingen openen, meldt Retailnews.

De eerste vestiging moet eind dit jaar of begin volgend jaar zijn deuren openen, zegt masterfranchisenemer Andrew Stewart van het bedrijf. Waar de eerste Taco Bell in Nederland komt, is nog niet bekend. De franchisenemer zegt verschillende locaties op het oog te hebben en de komende jaren in Nederland tweeduizend banen te gaan creëren. Volgens Retailnews komen de Nederlandse Taco Bell vestigingen er anders uit te zien dan in die in de Verenigde Staten en kunnen consumenten door de open keuken zien hoe de producten worden bereid.

Interesse
Stewart ziet grote kansen in Nederland als gevolg van de toenemende interesse in voedsel. “Albert Heijn verkoopt tegenwoordig verse avocado’s en op tv heb je 24Kitchen en allerlei bekende chef-koks. Food is niet meer alleen brandstof, maar een ‘experience’.” Taco Bell werd opgericht in 1962 door Glen Bell en is een onderdeel van Yum! Brands, Inc., dat ook eigenaar en franchisegever is van de formules Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut. Taco Bell verkoopt Tex-Mex-specialiteiten, zoals taco’s, burrito’s en nacho’s. De formule telt wereldwijd meer dan 6400 restaurants die 2 miljard klanten per jaar ontvangen.

Bron: Retailnews/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk