Amfors Groep en Albron blijven samen horecamedewerkers opleiden


Samenwerking - Albron en de Amfors Groep trainen ook in de toekomst mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in de horeca en catering aan de slag willen. Dat doen zij in het leerrestaurant van de Amfors Groep waar elke dag 200 medewerkers komen lunchen en op andere locaties van Albron. De samenwerking tussen Albron en de Amfors Groep bestaat uit twee onderdelen: Albron verzorgt de komende drie jaar de catering voor de medewerkers van de Amfors Groep in hun bedrijfsrestaurant. Daarnaast leiden ze samen met de Amfors Groep mensen op in de horeca. Dit betekent dat Albron aan het leerrestaurant wel een cateringmanager levert, maar geen eigen medewerkers. De cateringmanager runt het bedrijfsrestaurant en de vergaderservice samen met de praktijkleerlingen van de Amfors Groep. De leerlingen worden daarin begeleid door een praktijkbegeleider van de Amfors Groep. Albron en de Amfors Groep leiden zowel medewerkers van de Amfors Groep als kandidaten van externe opdrachtgevers op. Zij volgen trajecten van 3 tot 13 maanden. Daarin leren ze bijvoorbeeld snijtechnieken, het voorbereiden van voedsel, werken volgens recepten en werken in de spoelkeuken. Medewerkers die het uitgebreide traject volgen werken tenminste een half jaar op één van de locaties van Albron in de buurt. Vaak blijven zij daar na hun opleiding werken. In de afgelopen jaren haalden 35 mensen hier hun MBO-diploma horeca-assistent. 11 mensen rondden na een kort traject de basismodule horeca en catering af. Bron: Albron Samenwerking - Albron en de Amfors Groep trainen ook in de toekomst mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in de horeca en catering aan de slag willen. Dat doen zij in het leerrestaurant van de Amfors Groep waar elke dag 200 medewerkers komen lunchen en op andere locaties van Albron. De samenwerking tussen Albron en de Amfors Groep bestaat uit twee onderdelen: Albron verzorgt de komende drie jaar de catering voor de medewerkers van de Amfors Groep in hun bedrijfsrestaurant. Daarnaast leiden ze samen met de Amfors Groep mensen op in de horeca. Dit betekent dat Albron aan het leerrestaurant wel een cateringmanager levert, maar geen eigen medewerkers. De cateringmanager runt het bedrijfsrestaurant en de vergaderservice samen met de praktijkleerlingen van de Amfors Groep. De leerlingen worden daarin begeleid door een praktijkbegeleider van de Amfors Groep. Albron en de Amfors Groep leiden zowel medewerkers van de Amfors Groep als kandidaten van externe opdrachtgevers op. Zij volgen trajecten van 3 tot 13 maanden. Daarin leren ze bijvoorbeeld snijtechnieken, het voorbereiden van voedsel, werken volgens recepten en werken in de spoelkeuken. Medewerkers die het uitgebreide traject volgen werken tenminste een half jaar op één van de locaties van Albron in de buurt. Vaak blijven zij daar na hun opleiding werken. In de afgelopen jaren haalden 35 mensen hier hun MBO-diploma horeca-assistent. 11 mensen rondden na een kort traject de basismodule horeca en catering af. Bron: Albron

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid