Amsterdam houdt week van de cocktail

44 Amsterdamse cocktailbars doen mee aan de Cocktail Week

Week van de Cocktail – Deze week is het in de hoofdstad Cocktail Week. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de wereld van alcoholische en non-alcoholische cocktails. 44 Amsterdamse bars werken mee en organiseren masterclasses, workshops en tastings.

Cocktailliefhebbers kunnen tot en met zondag 17 maart hun hart ophalen bij ruim 25 Amsterdamse coctailbars. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard, laat de organisatie weten. Als aanrader wordt bestempeld ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.

Cocktailtrends 2019

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium.

De initiatiefnemers

De Coctail Week is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo zijn ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow. In december 2017 openden zij hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert.

Bron: ACW19

Auteur: Steffen van Beek