Amsterdamse ijsbereider Kees Raat zet tofu-ijs op de menukaart


IJs - Kees Raat uit Amsterdam, een van de bekendste ijsbereiders van Nederland, heeft tof-ijs op de kaart gezet. De introductie maakt onderdeel uit van de verjaardag van Tofupedia, een website dat consumenten informeert over en met creatieve recepten inspireert met tofu. “Tofu verwerken tot ijs is een uitdaging”, zegt Kees Raat. “Er zit veel vocht in, je wilt geen stukjes in je ijs. Ik heb daarom de tofu gemarineerd in sojasaus met de schil van de Japanse citrusvrucht yuzu en vervolgens gemengd met een basis van water, banaan en suiker. Dat geeft een hele spannende en verrassende smaakcombinatie.” Opmars Tofu is bezig aan een opmars. Werd het ‘witte blok’ tot voor kort alleen bereid door vegetariërs en fans van de Aziatische keuken, tegenwoordig werken hippe topkoks met tofu en komt het steeds vaker op het bord van flexitariërs. Volgens food trendwatcher Anneke Ammerlaan past tofu in de trend van bewuster en gezonder eten. “Tofu is 100 procent plantaardig, laat zich op verschillende wijzen bereiden en kan in tal van gerechten worden toegepast. Traditioneel kan dat ook in combinatie met vlees, maar we zien vooral flexitariërs bewust voor tofu kiezen als een volwaardige vervanger van vlees.” Tofupedia.com is een jaar geleden gestart om consumenten te informeren over tofu en met creatieve recepten te inspireren. De website blijkt in een grote behoefte te voorzien. Bron: @FoodClicks IJs - Kees Raat uit Amsterdam, een van de bekendste ijsbereiders van Nederland, heeft tof-ijs op de kaart gezet. De introductie maakt onderdeel uit van de verjaardag van Tofupedia, een website dat consumenten informeert over en met creatieve recepten inspireert met tofu. “Tofu verwerken tot ijs is een uitdaging”, zegt Kees Raat. “Er zit veel vocht in, je wilt geen stukjes in je ijs. Ik heb daarom de tofu gemarineerd in sojasaus met de schil van de Japanse citrusvrucht yuzu en vervolgens gemengd met een basis van water, banaan en suiker. Dat geeft een hele spannende en verrassende smaakcombinatie.” Opmars Tofu is bezig aan een opmars. Werd het ‘witte blok’ tot voor kort alleen bereid door vegetariërs en fans van de Aziatische keuken, tegenwoordig werken hippe topkoks met tofu en komt het steeds vaker op het bord van flexitariërs. Volgens food trendwatcher Anneke Ammerlaan past tofu in de trend van bewuster en gezonder eten. “Tofu is 100 procent plantaardig, laat zich op verschillende wijzen bereiden en kan in tal van gerechten worden toegepast. Traditioneel kan dat ook in combinatie met vlees, maar we zien vooral flexitariërs bewust voor tofu kiezen als een volwaardige vervanger van vlees.” Tofupedia.com is een jaar geleden gestart om consumenten te informeren over tofu en met creatieve recepten te inspireren. De website blijkt in een grote behoefte te voorzien. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid