Appèl beleeft première binnen het wetenschappelijk onderwijs

Schets van Appel van de toekomstige indeling op de campus van de Universiteit Twente

Catering – Appèl gaat de catering verzorgen op de Universiteit Twente. Na het doorlopen van een Europees aanbestedingstraject is de gunning definitief. Vanaf 1 juli 2018 verzorgt de cateraar de catering op de zeven outlets die de campus rijk is met het concept ‘FoodCity’. Voor Appèl is het de eerste locatie binnen het wetenschappelijk onderwijs.

In het voorbereidend traject heeft de UT uitgebreid onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van de UT gemeenschap. Er zijn keukentafelsessies gehouden en in september 2017 is er een Foodmarkt georganiseerd. Potentiële kandidaten kregen hier de kans om een eigen ‘Single Product’ te presenteren. Studenten en medewerkers bezochten alle stands en konden kennismaken met de markt en de kandidaten kregen de kans om de belangrijkste doelgroepen te ontmoeten. Appèl was hier aanwezig met verse circulaire soep.

“Zaken als internationalisering, aandacht voor verschillende eetculturen, warme maaltijden, producten voor de snelle verkoop, variatie binnen het concept, verse soepen, salades en meer vegetarische opties waren belangrijke wensen voor de UT gemeenschap. Daarnaast moest het concept aansluiten bij de visie 2020 ‘vernieuwen, experimenteren en pionieren’ van de UT.”  aldus Eveline Kuypers, project manager van Universiteit Twente.

Wereldse gerechten

Dit alles heeft Appèl geïnspireerd om het aanbod op de campus op te organiseren met het concept ‘FoodCity’. Binnen FoodCity krijgt iedere locatie met roulerende foodconcepten te maken. Studenten, docenten en bezoekers kunnen straks terecht in verschillende restaurants, ieder met zijn eigen onderscheidende concept gebaseerd op één product of productgroep. Op de campus ontstaan op die manier combinaties van een foodcourt, een pop-up store en een studentenkroeg.

Bron: Appèl

Auteur: Steffen van Beek