Bavaria introduceert glutenvrij bier

Bavaria glutenvrij

BrouwerijBierbrouwer Bavaria heeft als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje geïntroduceerd: Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. De Brabantse familiebrouwer speelt hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten.

Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV.

De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen. Het is een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop.

De NCV is blij dat er met het glutenvrij bier van Bavaria weer een nieuw product op de markt is voor mensen die kiezen voor glutenvrije voeding. Eén op de 100 mensen heeft coeliakie. Voor hen is het zeer belangrijk dat er veilige glutenvrije producten te koop zijn. Bovendien is er een groeiende groep consumenten die geen gluten willen gebruiken.

Bron: Bavaria

Auteur: Steffen van Beek