Belangenclub VOCC voor cateraars bestaat 5 jaar


Catering - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) beleeft dit jaar het 5-jarig jubileum. De vereniging is voortgekomen uit een initiatief van drie cateringondernemers die zich onvoldoende thuis voelde bij het toenmalige Veneca. De drie cateraars vonden belangenbehartiger Veneca zich te veel richten op de grotere contractcateraars, vandaar dat zij het initiatief namen voor een organisatie die juist de belangen van de kleinere en middelgrote cateraars behartigde. Ruud Bajé werd gevraag als voorzitter leiding te geven aan die organisatie. Inmiddels heeft VOCC haar plaats veroverd binnen de cateringsector en zit het ook aan tafel bij minister Paul Blokhuis over de gezonde schoolkantine en gaat de VOCC aanschuiven bij cao-onderhandeling. Ruud Baljé: "Toen ik 5 jaar geleden betrokken raakte bij een initiatief van 3 ondernemers, om in samenwerking met elkaar het midden- en kleinbedrijf anders en steviger  te profileren in de contract-cateringbranche, was ik direct enthousiast; eindelijk de juiste aandacht voor medewerkers en opdrachtgevers. “ En nog steeds kijkt hij met het zelfde enthousiasme naar de vereniging, waarbij inmiddels 19 leden zijn aangesloten. Baljé: “We praten mee over wet- en regelgeving en kunnen zelfs her en der ons eigen stempel drukken.” De voorzitter ziet vooral een vereniging waar de lijnen kort zijn, maar waar leden veelvuldig samenwerken. Ondanks het feit dat elk bedrijf werkt vanuit behoud van het eigen ondernemerschap. Baljé: “Ik geloof er dan ook echt in, dat als je durft te delen met elkaar, transparant, kwetsbaar en eerlijk bent, je ook als sector kunt vermenigvuldigen.” Bron: @FoodClicks Catering - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) beleeft dit jaar het 5-jarig jubileum. De vereniging is voortgekomen uit een initiatief van drie cateringondernemers die zich onvoldoende thuis voelde bij het toenmalige Veneca. De drie cateraars vonden belangenbehartiger Veneca zich te veel richten op de grotere contractcateraars, vandaar dat zij het initiatief namen voor een organisatie die juist de belangen van de kleinere en middelgrote cateraars behartigde. Ruud Bajé werd gevraag als voorzitter leiding te geven aan die organisatie. Inmiddels heeft VOCC haar plaats veroverd binnen de cateringsector en zit het ook aan tafel bij minister Paul Blokhuis over de gezonde schoolkantine en gaat de VOCC aanschuiven bij cao-onderhandeling. Ruud Baljé: "Toen ik 5 jaar geleden betrokken raakte bij een initiatief van 3 ondernemers, om in samenwerking met elkaar het midden- en kleinbedrijf anders en steviger  te profileren in de contract-cateringbranche, was ik direct enthousiast; eindelijk de juiste aandacht voor medewerkers en opdrachtgevers. “ En nog steeds kijkt hij met het zelfde enthousiasme naar de vereniging, waarbij inmiddels 19 leden zijn aangesloten. Baljé: “We praten mee over wet- en regelgeving en kunnen zelfs her en der ons eigen stempel drukken.” De voorzitter ziet vooral een vereniging waar de lijnen kort zijn, maar waar leden veelvuldig samenwerken. Ondanks het feit dat elk bedrijf werkt vanuit behoud van het eigen ondernemerschap. Baljé: “Ik geloof er dan ook echt in, dat als je durft te delen met elkaar, transparant, kwetsbaar en eerlijk bent, je ook als sector kunt vermenigvuldigen.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht


ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht

Oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij overleden

Persoonlijk - Voormalig Unilever-topman en oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij is op 71-jarige leeftijd overleden. Van der Waaij was van 2001 tot 2011 voorzitter van de raad van bestuur van het levensmiddelenconcern en van 2013 tot vorig jaar december lid van de Raad van Commissarissen en ook voorzitter van Veneca, de brancheorganisatie voor cateringbedrijven.

Lees bericht

Nieuwe cao catering met ruimte voor hospitality

Catering  - Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Catering en De Unie en werkgeversorganisaties VENECA en VOCC hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de catering en de inflight-medewerkers met ruimte voor hospitality voor de komende twee jaar. De nieuwe cao heeft de ingangsdatum van 1 april 2022.

Lees bericht


Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid