Bezorgen voor snackbars geen uitgemaakte zaak

Van Waaijenberg (rechts) een professionele bezorgscooter uit handen van formulemanager Maartje Douma van Sligro
bekijk video's

Fastservice - Cafetaria-ondernemers worstelen met de vraag of ze wel of niet frites en snacks moeten gaan bezorgen. Hoewel met name pizzaketens zeer succesvol zijn met bezorging en de bezorgmarkt in Nederland fors groeit, is bezorgen van frites en snacks voor de snackbarbranche nog geen uitgemaakte zaak.

Deze conclusie kan worden getrokken na ‘Sleutel voor Succes’, de door McCain, Hakvoort, Sligro, Poldergoud en Depa georganiseerde masterclass-dag voor cafetariahouders die maandag werd gehouden bij Hakvoort Professional in Emmeloord. Een van de belangrijkste uitdagingen voor snackbarondernemers is hoe met name frites, eenmaal gefrituurd, warm en krokant in plaats van slap bij de consument of het bedrijf te krijgen. Goede apparatuur, hoge kwaliteit producten, goede vervoersmiddelen en verpakkingen, een gedegen bedrijfsvoering en uitstekende service zijn volgens de masterclass de onmisbare ingrediënten om met bezorgen meer omzet te kunnen behalen. Het via de telefoon of internet bestellen van etenswaren neemt in Nederland een enorme vlucht. Vooral pizza- en spareribketens zijn ver met bezorgdiensten en zagen hun bezorgopbrengsten tussen 2005 en 2014 met 168 procent groeien. De cafetariabranche in Nederland is nog niet zover en zoekt naar oplossingen. Tijdens de masterclass toonde McCain friet die langer warm en krokant blijft en Depa verpakkingen die niet lekken en de etenswaren langer optimaal houden.

Winnaar van de masterclass Frites & Bezorgen is Nick van Waaijenburg van Eethuis van Waaijenberg in Mierlo.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek