BFG Warehousing opent duurzaam distributiecentrum in Nijkerk

Peter Müller (l) en Frank Bieze

Distributie - BFG Warehousing, onderdeel van de Bieze Food Group, opent vandaag in Nijkerk een nieuw gekoeld distributiecentrum. Het is met een BREEAM certificaat van vier sterren het op een na grootste en meest duurzame gekoelde distributiecentrum van Nederland. De opening van het centrum is tevens de start van een samenwerking Müller Fresh Food Logistics in Holten.

Müller Fresh Food Logistics heeft in het nieuwe pand een eigen onderkomen en werkt in de distributie nauw samen met de chauffeurs van BFG Warehousing. Op termijn is het denkbaar dat al het logistieke werk wordt gedaan door Müller Fresh Food Logistics. “We hebben de verloving uitgesproken en wie weet wat het huwelijk gaat brengen,” aldus CEO van BFG Frank Bieze bij de presentatie. Het nieuwe distributiecentrum heeft voor de samenwerking een aparte ruimte voor crossdocking.

BFG Warehousing ontwikkelde voor het nieuwe distributiecentrum een compleet nieuw informatiesysteem. Met een eigen glasvezelverbinding tussen de verschillende vestigingen verzekert het bedrijf zich van een continue en snelle informatiestroom, ook bij storingen. Om te voldoen aan de hoge BREEAM eisen is geïnvesteerd in een goede isolatie, onder meer door een betonnen compartimentering van het gebouw. Daarnaast voorzien een kleine duizend zonnepanelen het distributiecentrum van energie en is het naastgelegen perceel, bestemd voor toekomstige uitbreiding.

Met het nieuwe distributiecentrum spelen BFG en Müller in op ontwikkelingen in de foodmarkt, waarin steeds meer snelheid wordt gevraagd. ,,Van een efficiënt gekoeld distributienetwerk kunnen ook andere partijen in de regio voordeel hebben’’, zegt Bieze. ,,We hebben ruimte om ook de komende jaren verder te groeien.’’ De ligging in de FoodValley regio helpt daarbij, beaamt ook Jan-Peter Müller, CEO van Müller Fresh Food Logistics: ,,Dit is een mooie centraal gelegen locatie langs belangrijke verkeersaders. Een perfecte plek waar veel foodbedrijven bij elkaar gevestigd zijn. Dat versterkt elkaar.’’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek