Bickery introduceert twee Tabasco Spicy Tomato Drinks

Introductie – Het Nederlandse bedrijf Bickery Food Group heeft onder licentie voor heel Europa de Tabasco Spicy Tomato Drink ontwikkeld. De nieuwe drank op basis tomatensap met de befaamde Tabasco pepersaus is in Nederland beschikbaar in een tweetal versies, een wat gematigd pittige ‘mildly seasoned’ en een hetere variant ‘extra spicy’.

De merkendistributeur Bickery Food Group werkt al ruim 8 jaar met de familie McIlhenny voor alle Tabasco producten. De merkuitstraling van Tabasco pepersaus en de toenemende vraag naar gezonde alternatieven voor softdrinks heeft Bickery en McIlhenny geïnspireerd de handen ineen te slaan voor een alcoholvrije drank voor volwassenen. “Om een premium product in de markt te zetten, moet de kwaliteit van de tomaten voor het sap dezelfde hoge standaard hebben als die van de pepers voor de pepersaus”, aldus Michaël Sanders, sales director. 

De beide varianten zoals die nu worden geïntroduceerd zijn een prima basis voor cocktails en mocktails, zoals een Bloody Mary (met wodka) of een Red Snapper (met gin). Daarnaast past het product in een gezond eet- en drink patroon en in de vegetarische trend. Het sap is vrij van conserveringsmiddelen, bevat geen alcohol of toegevoegde suikers en is bovendien van nature laag in calorische waarde (19kcal/100ml). De introductie van de twee varianten vindt niet alleen in Nederland plaats, maar ook in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Bij de groothandel zijn de spicy dranken te verkrijgen in een 0,75l glazen fles.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek