Bidvest Deli XL ook op Horeca EvenTT met ‘groentekas’

Het pop-up restaurant 'de groentekas' van Bidvest Deli XL

Groothandel - Na het succes op de Horecava biedt Bidvest Deli XL ook tijdens het Horeca EvenTT in Assen de mogelijkheid om aan te schuiven in het tot pop-up restaurant verbouwde groentekas. Chefs uit de regio brengen hier de ambachtelijke smaken uit eigen keuken.

In het pop-up restaurant wordt gekookt op basis van het 80/20-principe: 80% groenten en fruit en 20% vlees of vis. Maandag 15 februari kookt chef Roderik Seubers van restaurant De Gaffel Valthe in de groentekas. Hij wordt daarbij ondersteund door zijn vriendin en gastvrouw: Amanda Rixtum. Dinsdag 16 februari staan chefkoks Jeroen Brouwer en echtgenote Marleen Brouwer-Bergwerf van restaurant de Loohoeve aan het hoofd van de chefs table. Marleen was de eerste vrouwelijke kok die winnares werd van het Gouden Koksmes afgelopen Horecava. Op woensdag tenslotte is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Leendert Scholtus van restaurant De Goudplevier.

Inspiratie

Naast de groentekas biedt het paviljoen ook plaats aan ruim 30 leveranciers. Enkele highlights: Vanille Venture presenteert de mooiste delicatessen, Yama en Treasure Dim Sum geurige gerechten uit Nieuw Azië en bij Vers 24/7, online streekmarkt voor de horeca, komen horecaondernemers alles te weten over hoe ze hun menukaart kunnen verrijken met bijzondere producten uit de regio.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek