'Biologische winkelketen’ The Barn failliet

The Barn op de openingsdag in Leidsche Rijn

Faillisement – Het doek voor de 'biologische winkelketen' The Barn is gevallen. Sinds een paar dagen hingen er al briefjes op de deuren van de vier winkels dat ze ‘wegens omstandigheden’ waren gesloten, maar gisteren is het faillissement uitgesproken.

Als curator is aangesteld mr. E.J. Schuurs. Over het faillissement kon hij nog niet veel zeggen en ook vanuit de organisatie zelf wordt er gezien de 'huidige situatie' geen toelichting gegeven.

De keten die voornamelijk met biologische en gezonde seizoensproducten werkte en lokale leveranciers, had twee zaken in Utrecht, in de Huiskamer op Hoog Catharijne en een recent geopende locatie op Leidsche Rijn. Daarnaast waren er vestigingen in Rotterdam en op de Zuidas in Amsterdam.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de combinatie van hoge vierkante meter prijzen van de locaties op Hoog Catharijne en de Zuidas, de moordende horecaconcurrentie op de Hoog Catharijne met de komst van het ernaast gelegen Stationsplein en de opstartfase van Leidsche Rijn een beslissende rol gespeeld bij het faillissement.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek