The Blend, nieuw koffieconcept van Douwe Egberts voor scholen

Het eerste nieuwe koffiecafé The Blend van Jacobs Douwe Egberts staat bij de HAN in Arnhem en Nijmegen

Schoolkantines - Koffiebrander Jacobs Douwe Egberts (JDE) heeft op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) het nieuwe koffieconcept ‘The Blend’ geopend. Het koffiecafé is bedoeld als ontmoetingsplek voor jongeren in een ongedwongen, herkenbare sfeer.

De koffiebrander uit Utrecht ziet het concept The Blend als een opstap naar nieuwe initiatieven in onderwijsinstellingen. “We zien steeds meer koffiebars of vergelijkbare voorzieningen op en rondom campussen”, zegt marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. “Wij denken met The Blend precies de juiste sfeer en voorzieningen te hebben waar studenten en medewerkers zich prettig bij voelen.”

Studentenhuis

Voor de deur van The Blend vinden de studenten gezellige picknicktafels en andere knusse zithoekjes. Het speelse interieur moet herinneringen oproepen aan het studentenhuis. Daarom hier veel verschillende houtsoorten en het gebruik van de kleur groen. Het behang is gemaakt van oude reclameposters van Douwe Egberts, gedrukt op vloeipapier waarop vroeger de vulpennen werden afgeveegd. Ook het menubord is feitelijk een letterbord. Eén wens kwam er vanuit de school zelf: een bierpomp. Want bij een diploma-uitreiking wilde school en de studenten toch ook wel iets meer dan een kopje koffie of een populaire ijskoffie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek