Boon lanceert in Amsterdam-Noord nieuwe gemaksformule ‘Boon’s Pitstop’

Verse maaltijden van Landmarkt

Convenience - Boon heeft bij het metrostation in Amsterdam-Noord het eigen convenienceconcept Boon’s Pitstop geopend. Volgens formulemanager Eric Brosius richt de formule zich op de drie pijlers ontbijt, koek en snoep en gemaksproducten voor het avondeten en borrelmoment. Daarnaast biedt het producten van start-ups die vooral jongeren moeten aanspreken.

De locatie in Amsterdam is de eerste van twee vestigingen. De tweede moet begin volgend jaar openen in het Rotterdamse Katendrecht. Boon’s Pitstop moet het antwoord worden op het veranderende winkelen. Brosius: “De supermarkten worden óf groter, óf gaan naar dit formaat van 300 vierkante meter. De locaties tussen de 750 en 1200 vierkante meter gaan verdwijnen. Mensen laten hun boodschappen straks bezorgen en komen alleen als ze iets vergeten zijn of voor directe momenten. Daarop is het assortiment aangepast, want veel van de artikelen hier worden in de aanbieding bij andere partijen gekocht. Hier geldt dus vooral: ik heb het niet meer, maar heb het nu wel nodig.”

Kwaliteit

Veel gemaksproducten derhalve, maar ook veel producten gericht op jongeren. De versmaaltijden zijn deels van Landmarkt, maar ook van kleinere producenten. Gemeen hebben ze dat het allemaal kwalitatief goed is, maar daar staat wel een houdbaarheid tegenover van maximaal 4 dagen. Ook bij de yoghurts en de snacks diverse producten die gericht zijn op bewust consumerende jongeren. Of producten die passen bij multiculturele consumenten, zoals Boreg spinazie en Sigara aardappelen. Producten die horen in de Turkse of Marokkaanse eetcultuur.

In de buurt van scholen

De locatie van Boon’s Pitstop ligt direct tegenover de uitgang van metrostation Amsterdam-Noord. Daarnaast zit er een schoolopleiding om de hoek en een managementopleiding boven de shop. Bovendien worden er op diverse plekken rondom het metrostation nog appartementen gebouwd en komt er een deel vrije vestiging aan. “Alles met beperkte parkeergelegenheid, want Amsterdam wil stimuleren dat je openbaar vervoer neemt. Dus we zitten hier op een logische plek”, aldus Brosius.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over Boon’s Pitstop. Nog geen abonnee? Neem hier een gratis digitaal abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek