BP neemt 'Broodje Kok' Harderwijk over

Johan en Thea Kok voor hun lunchroom Broodje Kok

Overname - Oliemaatschappij BP Nederland neemt per 1 juni de volledige exploitatie van Kok Tankstations B.V. in Harderwijk over. De overname bevat alle bedrijfsonderdelen,  zoals BP tankstation, lunchroom Broodje Kok en wasstraat Kok Carwash.

BP Nederland ziet de overname als een versteviging van de positie van BP Nederland in het midden van het land. Ruben Beens algemeen directeur BP Nederland: “Met de overname van Kok Tankstations slaan we twee vliegen in een klap. Enerzijds behouden we het BP tankstation in ons eigen netwerk anderzijds kunnen we veel leren van het foodconcept Broodje Kok. Dit foodconcept heeft in de petrol branche veel aanzien, het behoort tot de absolute top van Nederland.”

Voorbeeld

Johan Kok stond met zijn tankstation en zijn lunchroomconcept Broodje Kok aan de basis van de ontwikkeling van het tankstation als horecalocatie. Hij was met zijn lunchroomconcept een voorbeeld voor veel ondernemers. Kok:  “De afgelopen 6 maanden hebben we na kunnen denken over onze toekomst. Met de opening van Kok Experience 3 jaar geleden zijn we een andere weg ingeslagen.”

Kok Experience

Naast het verder uitbouwen van Kok Experience, heeft Kok meerdere plannen. Het op peil houden van het tankstation, de wasstraat en Broodje Kok  vraagt volgens Kok te veel tijd en energie om dat te combineren met de plannen. Ook al nemen de kinderen ook deel in het bedrijf. Het afscheid nemen van de activiteiten doen Johan en zijn vrouw Thea met ‘een beetje pijn in het hart’.

Namen verdwijnen

Kok Tankstations is de laatste jaren uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf met vele disciplines. Er is nu een langdurige huurovereenkomst aangegaan met BP Europa SE – BP Nederland. De overdracht op 1 juni heeft geen gevolgen voor de personeelsleden; alle werknemers gaan over naar de nieuwe organisatie. Wel zullen de  merknamen (Kok Tankstations, Broodje Kok en Kok Carwash) medio juli verdwijnen van de gevel.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek