Bram Ladage laat kinderen basisschool zien waar friet vandaan komt

Basisschoolleerlingen in Rotterdam kunnen bij Bram Ladage leren waar een zak friet vandaan komt

Promoties - De Rotterdamse frietkoning Bram Ladage laat donderdag basisschoolleerlingen uit de regio zien waar friet van wordt gemaakt. Na afloop van de ‘cursus’ krijgen alle leerlingen een zak verse friet.

Genodigde basisschoolleerlingen uit de regio kunnen donderdag 12 oktober in Rotterdam een kijkje nemen tussen de aardappels. Door verschillende proeven en spellen leren de kinderen alles over de aardappel en krijgen ze te zien waar een zak frites vandaan komt. Daarna kunnen zij genieten van een portie verse Bram Ladage frites. De ‘frietcursus’ maakt onderdeel uit van de Aardappel Oogstdag die Ladage op zondag 15 oktober in samenwerking met World Food Day en Novifarm voor de zesde keer organiseert. “Het is leuk om kinderen iets bij te brengen over het product voordat het een zakje frites is”, zegt Rocco Ladage. “Doordat kinderen niet alleen alles leren over de aardappel maar er ook zelf mee aan de slag gaan, is het een echte beleving waardoor het frietje dat zij daarna eten éxtra lekker smaakt.”

Groei
Bram Ladage, begonnen in 1967 met een frietkraam op de Rotterdamse markt, telt in Nederland inmiddels meer dan 30 vestigingen. De nieuwe fritesformule BRAM’S groeit razendsnel en heeft naast vijf ‘containervestigingen’ ook twee vaste BRAM’S winkels. De franchiseformule voert momenteel gesprekken om BRAM’S ook in het Midden-Oosten en Denemarken te gaan brengen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk