Brand introduceert nieuw ‘thuisbier’ Gose

Thuisbrouwer Jens van Riel met zijn 'Gose Brand'

Brouwwedstrijd - Thuisbrouwer Jens van Riel uit Woerden heeft, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, zijn speciaalbier Brand Gose geïntroduceerd. In zijn woonplaats vierde hij afgelopen vrijdag samen met zijn familie en (bier)vrienden de introductie van het nieuwe speciaalbier in ’t Bierhuys.

Jens van Riel won in juni 2018 de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Samen met de meesterbrouwers van Brand brouwde hij de afgelopen tijd zijn eigen Gose in de brouwerij in Wijlre. Van Riel: “Om mijn recept op grotere schaal bij Brand te mogen brouwen was super. Het resultaat is zoals ik had gehoopt, een fris en licht bier met de fruitige geuren en een licht fris zuurtje, precies zoals  mijn eigen thuisbrouwsel.”

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: “De Brand Gose is een prachtig bier geworden. Jens had ook een duidelijk recept. Samen hebben we goed gekeken naar de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage (4,8%), het proces en daardoor de perfecte balans gevonden tussen fris, lichtzurig en fruitig.”

319 brouwers voor volgende editie

Na zeven succesvolle edities, met winnaars Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen Free (IPA & Session IPA), Bart Engel (Saison), Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter) en Jens van Riel (Gose) hebben de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT alweer een nieuwe uitdaging voor thuisbrouwers. De achtste editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van het perfecte Winterbier. Dit jaar hebben 319 thuisbrouwers zich aangemeld voor de brouwwedstrijd.

Brand Gose is vanaf 29 maart als Limited Edition verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en daarna in andere horecagelegenheden en bij Jan Linders supermarkten in Limburg.

Bron: Brand/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek