Britse plantaardige ‘bloody’-burger gaat Europees


Samenwerking - Moving Mountains, het Britse bedrijf dat de plantaardige burgers maakt die bij het bakken echt gaan ‘bloeden’, gaat samenwerken met met Jan Zandbergen. Het vleesbedrijf uit Veenendaal wordt de exclusieve leverancier van deze ‘bloody’-burgers in Europa. Voor internationale vleesbedrijf Jan Zandbergen is het de eerste keer dat het een plantaardig product op de markt brengt. Voor Moving Mountains is het de grootste deal van het bedrijf tot nu toe. Met deze samenwerking komt de populaire bloedende-burger via het distributienetwerk van Jan Zandbergen op de menukaart van duizenden restaurants, cafés en fastfoodbedrijven in heel Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Rodebietensap Moving Mountains is meer dan drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van zijn plantaardige burger die sist, ruikt, bloedt en smaakt als echt vlees. Voor de ontwikkeling kwam er een team van wetenschappers, chef-koks en boeren aan te pas en meer dan 500 testrecepten om tot het uiteindelijke product te komen. De belangrijkste ingrediënten van de burgers zijn oesterzwammen, erwten, tarwe, soja-eiwitten en haver. Rodebietensap zorgt ervoor dat de burger echt 'bloedt'. ‘Best vegan burger’ De burgers van Moving Mountains Burger zijn in het Verenigd Koninkrijk een enorme hype, volgens de berichten. Ook omdat het bedrijf bekendmaakte dat de burgers binnen één jaar tijd, al in meer dan 1000 restaurants worden geserveerd. Dit is mede dank zij de media-aandacht die het product heeft gekregen. De burger is door diverse media aangeduid als de ‘best ever vegan burger’. Bron: @FoodClicks Samenwerking - Moving Mountains, het Britse bedrijf dat de plantaardige burgers maakt die bij het bakken echt gaan ‘bloeden’, gaat samenwerken met met Jan Zandbergen. Het vleesbedrijf uit Veenendaal wordt de exclusieve leverancier van deze ‘bloody’-burgers in Europa. Voor internationale vleesbedrijf Jan Zandbergen is het de eerste keer dat het een plantaardig product op de markt brengt. Voor Moving Mountains is het de grootste deal van het bedrijf tot nu toe. Met deze samenwerking komt de populaire bloedende-burger via het distributienetwerk van Jan Zandbergen op de menukaart van duizenden restaurants, cafés en fastfoodbedrijven in heel Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Rodebietensap Moving Mountains is meer dan drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van zijn plantaardige burger die sist, ruikt, bloedt en smaakt als echt vlees. Voor de ontwikkeling kwam er een team van wetenschappers, chef-koks en boeren aan te pas en meer dan 500 testrecepten om tot het uiteindelijke product te komen. De belangrijkste ingrediënten van de burgers zijn oesterzwammen, erwten, tarwe, soja-eiwitten en haver. Rodebietensap zorgt ervoor dat de burger echt 'bloedt'. ‘Best vegan burger’ De burgers van Moving Mountains Burger zijn in het Verenigd Koninkrijk een enorme hype, volgens de berichten. Ook omdat het bedrijf bekendmaakte dat de burgers binnen één jaar tijd, al in meer dan 1000 restaurants worden geserveerd. Dit is mede dank zij de media-aandacht die het product heeft gekregen. De burger is door diverse media aangeduid als de ‘best ever vegan burger’. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid