Bubble Tea onder vuur in Duitsland

Gemak -  Het onder de jeugd populaire Bubble Tea, ligt bij onze oosterburen sinds kort zwaar onder vuur. Het hippe drankje is niet alleen een gevaar voor jongere kinderen maar is ook veel te zoet voor volwassenen.

Het Duitse ministerie van volksgezondheid wil dat er een duidelijke waarschuwing op het product komt waarop ouders kunnen zien dat kleine kinderen (tot 4 jaar) zich kunnen verslikken in de kleine zetmeelkogeltjes zoals die in het drankje aanwezig zijn.

Onderzoek heeft verder aangetoond dat de kleine kogeltjes ook gemakkelijk opgenomen kunnen worden in de bronchiën en voor vervelende aandoeningen kunnen zorgen, aldus een toelichting in de media van Wolfgang Hartmann, voorzitter van de kinder- en jeugdartsen in Duitsland.

Politieke partijen in Duitsland hebben er nog een schepje bovenop gedaan, door te stellen dat het aanbrengen van waarschuwingen voor kinderen alleen  niet voldoende is, maar dat er ook een waarschuwing op moet komen dat het bij Bubble Tea gaat om een ‘kaloriebom’. Die Grunen: “Consumenten moeten weten dat er in de meeste Bubble Teas tweemaal zoveel meer suiker zit dan in een gewone frisdrank.”

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek