BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

Bunk Hotel in de Westerkerk in Utrecht

Hotel – Onlangs opende in de monumentale Westerkerk in Utrecht BUNK de eerste locatie. Het is een plek waar mensen kunnen eten, drinken, werken en slapen.

BUNK biedt een café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen, zo laat het hotel weten. Ook biedt BUNK een kalender vol optredens en exposities van up-and-coming lokaal talent.

Buurtfunctie

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. BUNK wil zich niet profileren als hotel, maar juist als ontmoetingsplek waar reizigers en stadsbewoners samenkomen in een omgeving, waar ze kunnen werken, eten, drinken, slapen en/of chillen. Bijna net als vroeger toen de kerk ook een buurtfunctie had. In Amsterdam wordt binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Streekproducten

In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Buurtgenoten en hotelgasten kunnen elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur aanschuiven voor een stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen. Met als kenmerk dat de koffie van de brander om de hoek komt en het fris van lokale startups. De bar kent het zelfgebrouwen BUNK bier en heeft een grote selectie bieren uit de streek op tap.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek