Bunzl daagt HAS studenten uit met ‘Bunzl Packaton’


Uitdaging - Op 20 februari organiseren Bunzl Retail & Industry en HAS Hogeschool Den Bosch gezamenlijk de ‘Bunzl Packaton’. Tijdens deze dag hebben 19 studenten van de opleiding Food Design & Innovation één schooldag de tijd om een nieuw verpakkingsconcept te ontwikkelen. Een ‘packaton’ is een afgeleide van de zogenaamde ‘hackaton’; een bijeenkomst van specialisten die gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is dat, meestal in 24 uur tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema of om een probleem van een bedrijf op te lossen. Bunzl en de HAS bootsen deze situatie na door studenten in groepjes van twee te laten werken aan concepten voor verpakkingsoplossingen waar Bunzl mogelijkheden tot verbetering ziet. Dit kan een to-go verpakking zijn, een draagtas of een ander concept. Duurzaamheid, gemak en het reduceren van volume zijn de drie criteria waar het winnende concept aan moet voldoen. De winnaars mogen naar de Packaging Innovations beurs in Londen in september dit jaar. Benieuwd Annelies Clements, National Sales Manager Bunzl: ‘’Deze ‘verpakkingsproblemen’ komen rechtstreeks uit de markt. Neem bijvoorbeeld de plastic blisters waar appelflappen doorgaans in verpakt worden; deze verpakking is door het plastic niet erg milieuvriendelijk. Bovendien is een blister moeilijk plat te maken waardoor het niet makkelijk is deze te deponeren. Ik ben benieuwd of studenten hier een oplossing voor kunnen vinden. Bron: Bunzl Uitdaging - Op 20 februari organiseren Bunzl Retail & Industry en HAS Hogeschool Den Bosch gezamenlijk de ‘Bunzl Packaton’. Tijdens deze dag hebben 19 studenten van de opleiding Food Design & Innovation één schooldag de tijd om een nieuw verpakkingsconcept te ontwikkelen. Een ‘packaton’ is een afgeleide van de zogenaamde ‘hackaton’; een bijeenkomst van specialisten die gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is dat, meestal in 24 uur tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema of om een probleem van een bedrijf op te lossen. Bunzl en de HAS bootsen deze situatie na door studenten in groepjes van twee te laten werken aan concepten voor verpakkingsoplossingen waar Bunzl mogelijkheden tot verbetering ziet. Dit kan een to-go verpakking zijn, een draagtas of een ander concept. Duurzaamheid, gemak en het reduceren van volume zijn de drie criteria waar het winnende concept aan moet voldoen. De winnaars mogen naar de Packaging Innovations beurs in Londen in september dit jaar. Benieuwd Annelies Clements, National Sales Manager Bunzl: ‘’Deze ‘verpakkingsproblemen’ komen rechtstreeks uit de markt. Neem bijvoorbeeld de plastic blisters waar appelflappen doorgaans in verpakt worden; deze verpakking is door het plastic niet erg milieuvriendelijk. Bovendien is een blister moeilijk plat te maken waardoor het niet makkelijk is deze te deponeren. Ik ben benieuwd of studenten hier een oplossing voor kunnen vinden. Bron: Bunzl

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees bericht

HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht


Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht

Bunzl neemt AFL Groep BV over

Overname - Bunzl, de internationale, beursgenoteerde totaalleverancier van niet-handelsgoederen, voegt wederom een bedrijf toe aan het Nederlandse portfolio. Per 21 juli 2022 is AFL Groep BV, beter bekend als Logistiekconcurrent in Nederland en Logistiekdirect in België, onderdeel van Bunzl. Met deze overname verstevigt Bunzl de huidige positie in de industriële markt voor verbruiksartikelen in magazijn en logistiek.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid