Burger King lanceert in VS klassieke Whopper met… een hotdog

De Whopper Dog van Burger King bevat niet de klassieke hamburger, maar een gegrilde hotdog

Convenience - Fastserviceketen Burger King heeft in de Verenigde Staten een nieuwe Whopper geïntroduceerd. Hierbij bevat de Whopper niet de klassieke hamburger, maar een hotdog. De ‘Whopper Dog’ bevat alle toppings van de reguliere Whopper, maar dan op een pittige gegrilde worst.

Na het bekend worden van de introductie, ontplofte twitter in de VS. De reacties lopen zeer uiteen, maar het kamp dat de nieuwe Whopper Dog afkeurt is volgens Fortune in de meerderheid. ‘Een Whopper behoort een hamburger te bevatten en geen hotdog. Dat is een compleet ander product’, aldus het nee-kamp. De fans roemen de pittige bite en heerlijke grillsmaak van de Whopper Dog. De hotdog Whopper bevat net als de reguliere Whopper een topping van sla, tomaat, augurk, gehakte ui, ketchup en mayonnaise en wordt aangeboden voor 1,99 dollar. Deze prijs ligt beduidend onder die van een klassieke Whopper.

Succes
Burger King heeft op dit moment al een Classic hot dog en Chili Cheese dog op de menukaart staan. Volgens Fortune testte het bedrijf al eerder nieuwe hotdog varianten zoals de ‘A1 Ultimate grilled dog’, de ‘Rodeo grilled dog’ en een mais dog, echter zonder succes. De Whopper Dog zal tijdelijk verkrijgbaar zijn in de Amerikaanse restaurants van Burger King.

Bron: Fortune/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk