Cafetariaformule Family viert 25 jaar met vijf nieuwe snacks chef-kok Pierre Wind

Om het 25-jarig jubileum van Family te vieren, bedacht Pierre Wind vijf nieuwe snacks en gerechten, waaronder de famsalon

Convenience - Cafetariaformule Family viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Om het feest te ondersteunen heeft de bekende chef-kok Pierre Wind vijf snacks ontwikkeld die alleen bij Family verkrijgbaar zijn.

De eerste lekkernij door Wind bedacht en ontwikkeld is een ‘pestofrikandel’. Deze wordt geserveerd op een broodje met pestomayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De tweede innovatie is ‘schudfriet’. Dit betreft frites in een zak, kruidenmix erbij en schudden maar. Juist het feit dat gasten zelf de frites moeten schudden geeft volgens Wind een unieke belevenis. Nieuw is ook de ‘gouden burger’. Hier gaat het om een burger met 24 karaats bladgoud. Deze ziet er volgens Wind niet alleen spectaculair uit, het is ook een echte must-try voor de burgerliefhebber. De vierde innovatie is ‘knettersalade’, een salade met knettersuiker, geitenkaas en walnoten. Ook nieuw is ‘famsalon’, een twist op de bekende kapsalon. Famsalon biedt geen vlees, maar een lekkerbek en tevens geen gewone frites, maar zoete aardappelfrites. De Family-gerechten van Pierre Wind staan per 1 april op de kaart van verschillende Family vestigingen.

46 vestigingen
Family, een formule van formulehuis FHC, werd in 1994 opgericht door Wim Markwat. De focus lag sinds de start op familie, gasten haalden veel af of aten snel een snack ter plekke. Family moet een plek zijn waar gezinnen en vrienden terecht kunnen voor een lekkere maaltijd, of je nu komt afhalen of blijft eten. In 1995 introduceert Family maaltijden. Dit blijkt een succes, want een jaar later wist de formule zijn vijfde vestiging te openen. In een kleine zeven jaar zet de groei hard door: de formule breidt uit van vijf naar 32 vestigingen. In 2016 is de formule voorzien van een totaal nieuwe uitstraling. Op dit moment telt Nederland 46 Family-vestigingen waaronder drie nieuwe locaties die begin dit jaar zijn geopend. 

Auteur: Paul Peter Blonk