Calorieën vermeld op frisautomaat

Verkoopautomaten - In de VS zal de hoeveelheid calorieën in frisdranken vanaf volgend jaar staan op  een deel van de verkoopautomaten. De maatregel is het uitvloeisel van wetgeving, die merken en concepten met meer dan 20 vestigingen verplicht stelt de voedingswaarden van hun producten luid en duidelijk te vermelden. Bij ketenrestaurants betekent dit bijvoorbeeld dat het aantal calorieën afgedrukt moet worden bij de producten op de menuborden en displays. Hoewel de wet nog niet aangenomen is, mist hij zijn effect nu al niet.

Een grote Amerikaanse distributeur loopt al vooruit op de eventuele nieuwe regels en introduceert  in de eerste helft van 2013 al automaten met informatie over de voedingswaarden van zijn frisdranken. Bedoeling is zelfs dat de consument de calorische waarde bij het indrukken van een keuzeknop kan zien of de hoeveelheid calorieën zelfs op de drukknop wordt vermeld. De begeleidende slogan zal zijn "Calories Count: Check Then Choose". Chicago en San Antonio zijn de eerste steden waar de nieuwe automaten geplaatst worden.

In New York bestaat voor ketenrestaurants trouwens al enkele jaren de verplichting om relevante voedingswaarden aan te geven op de menuborden.

 


Read more here: http://www.star-telegram.com/2012/10/08/4320907/new-soft-drink-vending-machines.html#storylink=cpy 

 

Auteur: Ubel Zuiderveld