Carrefour opent caféconcept met maaltijdoplossingen

Carrefour Café biedt consument maaltijdoplossingen Foto's: Carrefour

Formulenieuws – De Belgische supermarktketen Carrefour heeft deze week een nieuw concept geopend in de Carrefour Market in Belle-Île: Carrefour Café. In deze ruimte van 85 vierkante meter vindt de bezoeker een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag. Carrefour wil op die manier inspelen op de groeiende vraag naar maaltijden om buitenshuis te nuttigen.

Een groot deel van de maaltijden, die worden aangeboden in het café, wordt ter plaatse bereid, met lokale producten. Het aanbod aan snelle maaltijdoplossingen wordt hier gegroepeerd aangeboden. Het assortiment bestaat uit salades, belegde broodjes, verse quiches bereid door een lokale aanbieder, sushi’s en een lijn producten onder de naam Carrefour Lunch Time.

Carrefour start met het gemaksconcept omdat ook in België steeds meer consumenten zoeken naar gemaksproducten voor elk moment van de dag tegen betaalbare prijzen. De supermarktketen wil met het Caféconcept een brug slaan tussen de supermarkt en het restaurant. Alle maaltijden kunnen daarom ook ter plekke worden gegeten.

Voor de klanten zijn ook voorzieningen aangebracht waar bezoekers hun telefoons kunnen opladen, gratis wifi tot hun beschikking hebben en bereide maaltijden kunnen opwarmen in magnetrons. Carrefour gaat nog dit jaar het caféconcept ook uitrollen naar andere locaties.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek