Cateraar Albron ontwikkelt eten ‘à la carte’ voor Zaans Medisch Centrum

Volgens Albron genezen mensen die gezond leven en lekker in hun vel zitten sneller

Zorgcatering - Het Zaans Medisch Centrum ziekenhuis (ZMC) in Zaandam heeft samen met cateraar Albron een nieuw à la carte eet- en drinkconcept voor patiënten, bezoekers en medewerkers ontwikkeld. Eten en drinken à la carte moet voor een sneller herstel van patiënten zorgen.

Het A la Carte-concept werd eerder door Albron ontwikkeld voor het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. De positieve resultaten waren reden het concept, aangepast aan de wensen van het ZMC, ook in dit ziekenhuis te implementeren. Centraal in het concept staat volgens Albron de overtuiging dat ‘een optimale beleving rond eten en drinken zorgt voor een betere consumptie’. Hierop volgt een sneller herstel van de patiënten. De voedingsassistent speelt in het concept een sleutelrol. Conceptmanager Zorg Elma Brandsma van Albron ontwikkelde het A la Carte-concept in nauwe samenwerking met verpleegkundigen, diëtisten, zorgmanagers, facilitairmanager, leveranciers, bouwcoördinatoren en cliëntenraad. Hieruit werd volgens de cateraar een gevarieerd assortiment samengesteld waarin een traditionele maar ook een meer eigentijdse gerechtkeuze kan worden gemaakt.

Uitbreiding
De komende maanden gaat Albron de dienstverlening conform het opgestelde stappenplan in het Zaans Medisch Centrum verder uitbreiden. Op de planning staan een kleine kaart, de introductie van tussengerechten en het structureler monitoren van de eiwit-intake om het beleid rondom ondervoeding verder te optimaliseren. Gerechten zullen uitgebreid worden geproefd, onder meer door de cliëntenraad.

Kracht
Met het A la Carte-concept voor patiënten, bezoekers en medewerkers wil Albron in samenwerking met het ziekenhuis een succesvolle bijdrage leveren aan het welzijn van patiënten en het zorgproces. ‘Met lekkere en gezonde maaltijden, aandacht voor de patiënt en een flexibele vraaggestuurde dienstverlening versterken we niet alleen de fysieke kracht maar ook de mentale- en emotionele kracht van patiënten’, aldus de cateraar die overtuigd is van de ‘kracht’ van het eten. Mensen die gezond leven en lekker in hun vel zitten, genezen sneller, kunnen meer aan en presteren beter, aldus Albron.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk