Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine


Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


Catermaat komt met gezondere dressing voor schoolkantines

Introductie - Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, donderdag 21 maart - lanceert schoolcateraar Catermaat de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines.

Lees bericht

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid