Chefs Culinar breidt uit en wil nog twee grote locaties bouwen

Eric Boeijen

Groothandel – Dat de Duitse groothandel Chefs Culinar grootse plannen heeft in Nederland is bekend. Maar in welk tempo exact niet. Sinds de komst in 2014 neemt het levensmiddelenbedrijf de tijd voor expansie. Nu de uitbreiding van de locatie in Nijmegen in volle gang is, wil directeur Eric Boeijen wel kwijt dat hij in Nederland op termijn nog een tweetal grote locaties wil met een aantal kleinere steunpunten.

Tot nog toe was bekend dat Boeijen zocht naar een geschikte locatie in het westen van het land om de nu 400 afnemers beter te kunnen bedienen en het aantal verder uit te breiden. Maar in een gesprek met De Gelderland geeft hij nu duidelijk aan dat Chefs Culinar over een paar jaar nóg een of twee grote vestigingen wil gaan bouwen met wat kleine steunpunten. Volgens Boeijen is dat voldoende om de Nederlandse markt goed te kunnen bedienen. Veel meer hoeft volgens hem niet om een echt grote speler te zijn.

3 miljard

Momenteel wordt er op het industriegebied Bijsterhuizen, net buiten Nijmegen, gewerkt aan een groothandel met een oppervlakte van 17.500 vierkanter meter. Het is dan vijf keer zo groot als de oude locatie. Bij de opening zal het gebouw ruimte bieden aan een visafdeling van 1000 vierkante meter en een slagerij van 2500 vierkante meter. Chefs Culinar dat in Duitsland met een omzet van 3 miljard marktleider is, wil graag eigen versafdelingen, ook in Nederland.

Versafdelingen

Vleesproducten voor de Nederlandse markt worden nu nog vanuit Duitsland, net over de grens bij Weeze,  aangeleverd. De vleesproducten voor Nederland worden daar speciaal gesneden en verwerkt, omdat de vraag hier een andere is dan bij onze oosterburen. Eerder kocht Chefs Culinar al een bedrijf in Nistelrode voor de verwerking van alle producten met verse aardappelen, groenten en fruit. Het bedrijf voor de visverweking is al gevestigd op het terrein van Bijsterhuizen en zal straks geïntegreerd worden.

Bron: Gelderlander/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek