The Cold Pressed Juicery in Amsterdam biedt sappen en… een echte boom

De onlangs geopende The Cold Pressed Juicery in Amsterdam heeft een grote echte boom in de zaak (foto: Wouter van der Sar)

Convenience - Op de hoek van Herengracht en Gasthuismolensteeg in Amsterdam is The Cold Pressed Juicery geopend. Bezoekers kunnen er terecht voor ‘cold pressed’ sappen gemaakt van vers fruit en groenten. Blikvanger in de vestiging is een grote echte boom.

De metershoge boom in het midden van The Cold Pressed Juicery is een idee van Standard StudioHet architecten- en interieurontwerpersbureau dat de juicery ontwierp wil hiermee de groene schatten van de achter de grachtenpanden verborgen tuinen weergeven. The Cold Pressed Juicery zit vlakbij winkelgebied De Negen Straatjes, het gebied waar vele tuinen verborgen liggen achter hippe winkels en designer boutiques. ‘We wilden een rustige omgeving bieden in de hectische omgeving van de stad’, aldus Standard Studio. ‘De boom is het symbool van de natuur en een verwijzing naar de verse ingrediënten die dagelijkse worden gebruikt om de verse sappen van The Cold Pressed Juicery te maken.’

Pers
The Cold Pressed Juicery biedt een breed aanbod van vers bereide biologische sappen, superfoods, smoothies, raw foods en warme soepen. De sappen en smoothies worden gemaakt van  vers fruit en groenten door met een speciale hydraulische pers sap aan de groenten en fruit te onttrekken. Aan de vitaminerijke dranken wordt geen suiker of andere stoffen toegevoegd en kunnen ter plekke worden gedronken of meeenomen voor onderweg en thuis. De boom krijgt water en voedingsstoffen via een voor het publiek verborgen irrigatiesysteem.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk