Compass Group vertrekt bij Veneca


Catering – Het gerucht ging al langer, maar Compass Group Nederland heeft uiteindelijk toch besloten geen deel meer uit te willen maken van Veneca, Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties. De reden van het vertrek is niet bekend gemaakt. De cateringsector kent sinds een aantal jaren een tweetal belangenorganisaties, Veneca en VOCC (Verenigde Ondernemende Contract Cateraars), waarvan Venenca verreweg de oudste partij is. Veneca heeft ook over het algemeen de grotere cateraars, reden indertijd voor enkele kleinere partijen VOCC op te richten. Na het vertrek van de Compass Group heeft Veneca als werkgeversorganisatie nog zeven leden. VOCC heeft 19 leden, maar zoals gezegd veelal middelgrote contractcateraars. Ook VOCC verloor vorig jaar een vooraanstaand lid. PDX Services van Peter Derix, één van de medeoprichters van VOCC, trad toenuit de organisatie. Reden onbekend Compass Group Nederland was al jarenlang lid van Veneca. Waarom de partij nu opstapt is niet bekend. Volgens de website allesovercatering.nl is er door beide partijen nog geen reactie gegeven. Veneca is juist bijzonder actief met de wereld van morgen als het gaat om cateren en wil een vooraanstaande rol spelen in duurzaamheid en gezonde voeding. Bron: Allesovercatering.nl/@FoodClicks Catering – Het gerucht ging al langer, maar Compass Group Nederland heeft uiteindelijk toch besloten geen deel meer uit te willen maken van Veneca, Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties. De reden van het vertrek is niet bekend gemaakt. De cateringsector kent sinds een aantal jaren een tweetal belangenorganisaties, Veneca en VOCC (Verenigde Ondernemende Contract Cateraars), waarvan Venenca verreweg de oudste partij is. Veneca heeft ook over het algemeen de grotere cateraars, reden indertijd voor enkele kleinere partijen VOCC op te richten. Na het vertrek van de Compass Group heeft Veneca als werkgeversorganisatie nog zeven leden. VOCC heeft 19 leden, maar zoals gezegd veelal middelgrote contractcateraars. Ook VOCC verloor vorig jaar een vooraanstaand lid. PDX Services van Peter Derix, één van de medeoprichters van VOCC, trad toenuit de organisatie. Reden onbekend Compass Group Nederland was al jarenlang lid van Veneca. Waarom de partij nu opstapt is niet bekend. Volgens de website allesovercatering.nl is er door beide partijen nog geen reactie gegeven. Veneca is juist bijzonder actief met de wereld van morgen als het gaat om cateren en wil een vooraanstaande rol spelen in duurzaamheid en gezonde voeding. Bron: Allesovercatering.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Drie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken

Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.

Lees bericht

ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht


Compass benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director Nederland

Benoeming – Jacqueline van Beek wordt de nieuwe Managing Director voor Nederland van de Compass Group. De benoeming volgt op de organisatorische verandering binnen de Compass Group, waarbij er geen Benelux cluster meer zal zijn. Kef van Helbergen, die sinds september 2020 Managing Director Benelux was, zal daarom uit deze rol terugtreden.

Lees bericht

Oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij overleden

Persoonlijk - Voormalig Unilever-topman en oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij is op 71-jarige leeftijd overleden. Van der Waaij was van 2001 tot 2011 voorzitter van de raad van bestuur van het levensmiddelenconcern en van 2013 tot vorig jaar december lid van de Raad van Commissarissen en ook voorzitter van Veneca, de brancheorganisatie voor cateringbedrijven.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid