Daily Fresh Food ontvangt Lean & Green Award

Daily Fresh Food ontvangt Lean & Green Award

Erkenning - Daily Fresh Food heeft de Lean & Green Award vandaag in ontvangst mogen nemen.  Het behalen van de erkenning past binnen de ambitie van Daily Fresh Food om duurzaam en verantwoord te ondernemen.  Daily Fresh Food realiseert een CO2-reductie van meer dan 25 procent.

De reductie bij Daily Fresh Food werd onder meer bereikt door de aanschaf van vrachtwagens met zuinigere motoren en door de chauffeurs te trainen om zuinig te rijden. Daarnaast werd er door een efficiëntere routeplanning minder kilometers afgelegd door de vrachtwagens. Het ingediende plan en de reeds genomen maatregelen zijn door TNO inmiddels getoetst op o.a. haalbaarheid, implementatie, footprint-afbakening en gekozen maatregelen.

Lean & Green Award

Met de Lean & Green Award laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun logistiek- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. De Lean & Green Award is een initiatief dat wordt uitgevoerd door Connekt: een onafhankelijk netwerk dat werkt aan de ontwikkeling van slimme, duurzame en sociale mobiliteit.

Daily Fresh Food

Daily Fresh Food is een totaalleverancier en levert groente, fruit, vlees én vis, zowel vers als diepvries.

Bron: Daily Fresh Food

Auteur: Steffen van Beek