De Chimney Cakes van Mister Twister in Utrecht

Exterieur van Mister Twister

Horeca - In het Utrechtse Vredenburgkwartier is sinds november streetfoodclub Mister Twister neergestreken. Het shopconcept betreft en initiatief van twee vrienden, die met de verkoop van de Chimney Cakes Nederland willen veroveren.

De Oost-Europese schoorsteencakes worden gemaakt van deeg en ovengebakken op een spit. Als ze daarna rechtop worden gezet, komt er een stoomwolk uit de cake. Precies, zoals bij een schoorsteen, vandaar de naam Chimney Cakes. Bij Mister Twister staat de oven als altaar midden in de zaak opgesteld zodat de klanten de Chimney Cakes zien garen.

Verschillende smaken

De Chimney Cakes van Mister Twister zijn er in verschillende zoete en hartige smaken.  De cilindervormige ‘Original Chimney Cakes’ worden gekarameliseerd met suiker en eventueel voorzien van een extra smaak, zoals kaneel, kokosrasp of notenmix. De hartige variant serveert Mister Twister met gegratineerd met kaas en oregano. Er is tevens een lijn specials als De ‘Premium’ en ‘Guilty Pleasure Chimney Cakes’. Deze worden gevuld met smaakcreaties, zoals roodfruit, stroopwafel, mango, Kitkat, gummybeer, pulled chicken of Halal proof hotdog.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek