De Groene Weg verwerkt 100.000e biologische varken
Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt. Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per jaar 100.000 biologische varkens te slachten in de gespecialiseerde slachterij van Vion in Groenlo. Deze ambitie is nu dus, ruim voor 2020, gerealiseerd. Groeiende vraag De vraag naar biologische vlees is wereldwijd de laatste 15 jaar enorm gegroeid. Ook voor de komende jaren wordt een groei verwacht In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Biologisch past heel goed bij actuele trends als gezonde voeding, dierenwelzijn en milieu, zegt Allard Bakker, general manager van De Groene Weg. ‘‘Dat biedt zeker ook kansen voor de biologische varkensvleesketen”. En hoewel het tijd kost vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, ziet hij wel degelijk mogelijkheden de positie van biologisch vlees verder uit te bouwen. EKO-keurmerk en EKO-code Sinds 1 januari 2018 geeft De Groene Weg – via de EKO-code – samen met haar leveranciers invulling aan de twaalf themagebieden binnen het EKO-keurmerk. Met ingang van het nieuwe jaar wordt dit EKO-keurmerk ook actief gecommuniceerd in de twaalf slagerijen van De Groene Weg in Nederland. De Groene Weg De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 12 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, is het bedrijf marktleider in de biologische vleessector in Nederland. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie. Bron: @FoodClicks Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt. Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per jaar 100.000 biologische varkens te slachten in de gespecialiseerde slachterij van Vion in Groenlo. Deze ambitie is nu dus, ruim voor 2020, gerealiseerd. Groeiende vraag De vraag naar biologische vlees is wereldwijd de laatste 15 jaar enorm gegroeid. Ook voor de komende jaren wordt een groei verwacht In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Biologisch past heel goed bij actuele trends als gezonde voeding, dierenwelzijn en milieu, zegt Allard Bakker, general manager van De Groene Weg. ‘‘Dat biedt zeker ook kansen voor de biologische varkensvleesketen”. En hoewel het tijd kost vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, ziet hij wel degelijk mogelijkheden de positie van biologisch vlees verder uit te bouwen. EKO-keurmerk en EKO-code Sinds 1 januari 2018 geeft De Groene Weg – via de EKO-code – samen met haar leveranciers invulling aan de twaalf themagebieden binnen het EKO-keurmerk. Met ingang van het nieuwe jaar wordt dit EKO-keurmerk ook actief gecommuniceerd in de twaalf slagerijen van De Groene Weg in Nederland. De Groene Weg De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 12 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, is het bedrijf marktleider in de biologische vleessector in Nederland. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Vion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland
Heroriëntatie - In lijn met trends in de gehele vleesindustrie past Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, haar strategie in haar belangrijkste markten aan. Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor 2024. Het pakket omvat desinvesteringen en sluitingen.
Lees berichtPeter van Deursen lid Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Peter van Deursen is met ingang van 1 januari 2023 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Vion Food Group.
Lees berichtME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
Introductie - ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.
Lees berichtWijzigingen in Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.
Lees berichtVion zet in op regionale ketens en breidt positie in België uit
Vlees - Vion Food Group heeft het voornemen rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem (België) over te nemen na een periode van intensieve samenwerking. Vion wil met deze overname inzetten op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.
Lees berichtForse omzetgroei slagerijen De Groene Weg
Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.
Lees bericht