De Groene Weg verwerkt 100.000e biologische varken

100.000e biologische varken binnen één jaar verwerkt bij De Groene Weg

Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt.

Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per jaar 100.000 biologische varkens te slachten in de gespecialiseerde slachterij van Vion in Groenlo. Deze ambitie is nu dus, ruim voor 2020, gerealiseerd.

Groeiende vraag

De vraag naar biologische vlees is wereldwijd de laatste 15 jaar enorm gegroeid. Ook voor de komende jaren wordt een groei verwacht In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Biologisch past heel goed bij actuele trends als gezonde voeding, dierenwelzijn en milieu, zegt Allard Bakker, general manager van De Groene Weg. ‘‘Dat biedt zeker ook kansen voor de biologische varkensvleesketen”. En hoewel het tijd kost vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, ziet hij wel degelijk mogelijkheden de positie van biologisch vlees verder uit te bouwen.

EKO-keurmerk en EKO-code

Sinds 1 januari 2018 geeft De Groene Weg – via de EKO-code – samen met haar leveranciers invulling aan de twaalf themagebieden binnen het EKO-keurmerk. Met ingang van het nieuwe jaar wordt dit EKO-keurmerk ook actief gecommuniceerd in de twaalf slagerijen van De Groene Weg in Nederland.

De Groene Weg

De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 12 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, is het bedrijf marktleider in de biologische vleessector in Nederland. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek