De Haan opent eerste Tony’s Streetfood aan snelweg

Eerste Tony's Streetfood open aan de A1 in Stroe

Formulenieuws – De Haan Mineralen Oliën heeft de eerste Tony’s Streetfood geopend aan de snelweg. Esso Tolnegen aan de A1 in Stroe heeft de primeur van deze in eigenbeheer ontwikkelde shopformule.

De eerste Tony’s Streetfood vestiging van De Haan opende begin november in Hendrik-Ido-Ambacht. Een nieuw station dat voor het eerst het Amerikaanse diner concept van Haan liet zien. Later volgde een bestaande locatie in Den Haag die werd verbouwd. Deze vestiging kende als uitdaging dat er niet een eilandopstelling kon worden ingevuld, maar dat het concept als balie werd ingevuld. Bovendien staat in deze vestiging niet de hamburger centraal, maar de pizza omdat er in de wijde omtrek geen pizzeria aanwezig is.

Het Tony’s-concept kan modulair worden ingevuld, afhankelijk van de omstandigheden en wensen. Tony’s Street Food is wat dit betreft een voorbeeldconcept voor het veranderende denken binnen petrol en laat precies de transitiefase zien van het traditionele tankstation naar de foodservice-invulling die elk tankstation moet gaan krijgen. De Haan ziet het nieuwe shopconcept dan ook niet als pilot, maar als een formule die telkens kan worden aangepast aan de lokale omstandigheden en behoeften.

Met de locatie aan de A1 is de eerste snelweglocatie een feit. Deze stations hebben in de regel sowieso niet te klagen over klandizie. Ook om die reden werd het Streetfood-concept eerst op een niet highway-locatie neergezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek