De Haan opent tweede Tony’s nu met centraal de pizza

De Haan heeft in het tankstation aan de Meppelweg in den Haag de tweede Tony’s Street Food van Nederland geopend

Petrol - De Haan Minerale Oliën heeft in Den Haag de tweede Tony’s Street Food geopend. Het diner-concept heeft in deze vestiging de pizza centraal staan. De locatie aan de Meppelweg is bij de verbouwing ook omgekleurd van Esso naar Haan.

De eerste Tony’s Street Food vestiging van De Haan opende begin november in Hendrik-Ido-Ambacht. Een nieuw station dat voor het eerst het Amerikaanse diner concept van Haan liet zien. De locatie in Den Haag heeft dezelfde uitgangspunten, alleen is deze niet als eilandopstelling ingevuld, maar als balie. Bovendien staat in deze vestiging niet de hamburger centraal, maar de pizza omdat er in de wijde omtrek geen pizzeria aanwezig is. Het concept wordt dan ook modulair ingevuld afhankelijk van de omstandigheden en wensen. Tony’s Street Food is wat dit betreft een voorbeeldconcept voor het veranderende denken binnen petrol en laat precies de transitiefase zien van het traditionele tankstation naar de foodservice-invulling die elk tankstation moet gaan krijgen. Daarom ziet De Haan het nieuwe shopconcept ook niet als pilot, maar als een formule die telkens wordt aangepast aan de lokale omstandigheden en behoeften.

Kassa

De learnings en lessons van de eerste vestiging zijn in de Haagse locatie aangepast. Zo is onder andere de lichtbak met het woord ‘kassa’ erop boven de foodservicebalie geplaatst. Ervaringen in Hendrik-Ido-Ambacht leerden namelijk dat tankende kanten direct naar het tabakspunt liepen omdat daar de kassa-aanduiding stond, terwijl het de bedoeling was dat mensen juist met de foodproducten naar de balie liepen. Inmiddels is dat ook in Hendrik-Ido-Ambacht aangepast.

In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de plannen bij De Haan. Vraag hier een gratis abonnement aan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek