De Haan zet Tony’s voorlopig in de ijskast

De voormalige Tony's locatie in Dordrecht

Petrol – Tony’s, het shopconcept voor onbemande stations, wordt voorlopig in de ijskast gezet door De Haan Oliën. De twee bestaande locaties zijn als gevolg van deze beslissing gesloten. Dit laat Patrick Vanwersch van De Haan weten in een reactie tegenover @FoodClicks.

Tony’s had twee locaties. De eerste vestiging opende in februari dit jaar in Dordrecht en kort daarna opende de tweede vestiging in Eindhoven. In de shop werd koffie bereid door een heuse barista, getraind en begeleid door Jeroen Veldkamp van CoffeeLab en konden gasten terecht voor kwaliteitsbrood van de Rotterdamse bakker Bussing. Verder was er kwaliteitsthee verkrijgbaar van Dammann en werden er bonbons in een shop-in-shopconcept van Leonidas aangeboden en taarten van de Amsterdamse Firma Taart.

De tankshop deed in niets denken aan een traditioneel tankstation, niet langs de snelweg in niet in de binnensteden. Om die reden werd het door De Haan bij de start bestempeld als het tankstation 4.0, omdat het op veel terreinen de tijd vooruit was.

Na bijna een half jaar is duidelijk dat het concept nog een stap te ver is voor locaties waar onbemand getankt kan worden. Daarnaast speelt volgens Patrick Vanwersch ook een rol dat het gebouw bij het onbemande station al geruime tijd dicht was. “In de praktijk blijkt het dan toch moeilijk te zijn om zo’n voorziening van stretch af aan weer op te bouwen.”

Het concept is niet mislukt laat Vanwersch met klem weten. “We hebben het concept in de ijskast gezet voor later en dan op locaties, die al een actieve shop hebben. We gaan er zeker mee door, want de ervaringen hebben geleerd dat het concept wel degelijk succesvol kan zijn en dat de verkopen van kwaliteitskoffie en -brood aanzienlijk zijn te bevorderen, ook op petrollocaties.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek