De ‘late night snack’ wordt weer populairder


Onderzoek – Het late snackmoment lijkt weer aan populariteit te winnen. Volgens onderzoek van Domino’s doet 86% van de Nederlanders na 21.00 een greep in de la op zoek naar iets lekkers en snackt zelfs 70%. Vroeger was het gebruikelijk om later op de avond een frietje of snackje te halen. Cafetaria’s bleven in die tijd tot vaak na middernacht open. Nu zijn dat voornamelijk de cafetaria’s in de uitgaansgebieden. Maar volgens het onderzoek van Domino’s is het fenomeen van de ‘late night snack’ weer aan het groeien en zouden bedrijven daar mee op in moeten spelen.. Het op zoek gaan naar iets lekkers zit vaak in categorie ‘snaaien’. Populair is bijvoorbeeld de zak chips (56%), gevolgd door koekjes (37%). Maar de warme snack is ook favoriet. Op de vraag namelijk wat de favoriete ‘late night snack’ is, geeft de meerderheid van de Nederlanders aan te kiezen voor een warme snack. Domino’s speelt daarop in door ruimere openingstijden van de locaties te hanteren. Marianne Kemps van Domino’s: “Mensen hebben de voorkeur voor een warme snack maar willen ook gemak. Daarom kiezen ze voor een snack die voor het grijpen ligt. Veel bezorgdiensten zijn later op de avond ook niet meer open. In een tijd waarin gemak en service hoog staat, is het eigenlijk gek dat er relatief weinig aanbod is, later op de avond”. De Domino’s-filialen zijn daarom minimaal tot 22.00 uur open en sommige in het weekend tot 02.00 uur. Bron: Domino's/@FoodClicks Onderzoek – Het late snackmoment lijkt weer aan populariteit te winnen. Volgens onderzoek van Domino’s doet 86% van de Nederlanders na 21.00 een greep in de la op zoek naar iets lekkers en snackt zelfs 70%. Vroeger was het gebruikelijk om later op de avond een frietje of snackje te halen. Cafetaria’s bleven in die tijd tot vaak na middernacht open. Nu zijn dat voornamelijk de cafetaria’s in de uitgaansgebieden. Maar volgens het onderzoek van Domino’s is het fenomeen van de ‘late night snack’ weer aan het groeien en zouden bedrijven daar mee op in moeten spelen.. Het op zoek gaan naar iets lekkers zit vaak in categorie ‘snaaien’. Populair is bijvoorbeeld de zak chips (56%), gevolgd door koekjes (37%). Maar de warme snack is ook favoriet. Op de vraag namelijk wat de favoriete ‘late night snack’ is, geeft de meerderheid van de Nederlanders aan te kiezen voor een warme snack. Domino’s speelt daarop in door ruimere openingstijden van de locaties te hanteren. Marianne Kemps van Domino’s: “Mensen hebben de voorkeur voor een warme snack maar willen ook gemak. Daarom kiezen ze voor een snack die voor het grijpen ligt. Veel bezorgdiensten zijn later op de avond ook niet meer open. In een tijd waarin gemak en service hoog staat, is het eigenlijk gek dat er relatief weinig aanbod is, later op de avond”. De Domino’s-filialen zijn daarom minimaal tot 22.00 uur open en sommige in het weekend tot 02.00 uur. Bron: Domino's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht






ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht

Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid