De Pier op Koningsdag in teken van oranje bal, vrijmarkt en streetfood

Voor streetfood, optredens en oranje bal met Koningsdag naar De Pier Scheveningen

Festiviteiten - De Pier in Scheveningen staat tijdens Koningsdag en -nacht in het teken van diverse ‘oranje’ festiviteiten. Rond en op 27 april worden op De Pier in samenwerking met uiteenlopende partijen meerdere ‘Pierfeesten’ georganiseerd.

Zo vindt op 26 april, in samenwerking met PTC, de eerste editie van het ‘Oranje Bal’ plaats met optredens van onder meer New Cool Collective, Roog & Erick E, Tabass-co Sound System, Me & Mr. Jansen en Dennis Quin. Het Oranje Bal wordt op de FoodBoulevard omlijst met diverse barretjes en streetfoodconcepten. Op Koningsdag is De Pier opnieuw oranje met de enige overdekte vrijmarkt in de regio. Families, kinderen en particulieren zijn van harte uitgenodigd en kunnen een plekje reserveren voor het verkopen van hun waar of het showen van hun kunsten op het open podium.

Feest
Alex Keizer, commercieel directeur van De Pier over het Oranje Bal: “Je kan 202 jaar na de landing van Koning Willem I op het strand van Scheveningen wel zeggen dat het tijd wordt voor een mooi feest op de plaats van aankomst. Voor degenen die dit jaar eens niet de Haagse binnenstad in willen, bieden wij met het Oranje Bal het alternatief. Met een gevestigde line up, eigentijdse streetfood- en drinkconcepten en genoeg ruimte om lekker te borrelen en feesten wordt het een mooie avond. Op Koningsdag zelf vieren we de verjaardag van Willem-Alexander in stijl met de enige overdekte vrijmarkt uit de regio en verrassende activiteiten.”
De Pier is sinds juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde Pier is inmiddels een echte foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels.

Auteur: Paul Peter Blonk