De Verspillingsfabriek wint de Duurzame Dinsdag Prijs


Duurzaamheid - De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 4 september in Den Haag de Duurzame Dinsdag Prijs gewonnen. Daarmee is de fabriek het beste duurzame initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. Eric Habraken, manager Foodservice en Foodretail bij De Verspillingsfabriek: “We waren al trots op de nominatie, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch. Een echte bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd.” De inzet wordt ook bevestigd door de jury onder leiding van duurzame ondernemer Maurits Groen: “De Verspillingsfabriek laat zien hoe je klein kunt beginnen en vervolgens kunt opschalen tot een prachtig project met veel impact.” De Duurzame Dinsdag prijs is een sectoroverschrijdende prijs voor ideeën die betrekking hebben op een combinatie van de thema's: voedsel, mobiliteit, energie, techniek, sociale innovatie, groen of circulaire economie. De Verspillingsfabriek is hiervan een mooi voorbeeld, omdat niet alleen voedselverspilling wordt aangepakt, maar ook de verspilling van talent. De smaakvolle soepen en sauzen worden immers gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Verspillingsfabriek is een initiatief van Bob Hutten, directeur van Hutten. In 2016 startte hij de fabriek omdat hij iets wilde doen aan de enorme voedselverspilling in Nederland. Zijn idee was om de verspilling op grootschalige wijze aan te pakken met een fabriek die draait op geredde groente van onder andere telers en versnijders. Het aantal afnemers groeit. Inmiddels wordt samengewerkt met Willem & Drees, Albron, Sligro, Bidfood, Stay Okay Hotels, Jumbo, Bakerstreet, La Place en Hema. Duurzame Dinsdag Al twintig jaar op rij wordt - in de aanloop naar Prinsjesdag - op de éérste dinsdag van september Duurzame Dinsdag gevierd: een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Staatssecretaris Van Veldhoven nam de Duurzame Dinsdag-koffer met maar liefst 359 ideeën en initiatieven in ontvangst. Bron: @FoodClicks Duurzaamheid - De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 4 september in Den Haag de Duurzame Dinsdag Prijs gewonnen. Daarmee is de fabriek het beste duurzame initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. Eric Habraken, manager Foodservice en Foodretail bij De Verspillingsfabriek: “We waren al trots op de nominatie, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch. Een echte bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd.” De inzet wordt ook bevestigd door de jury onder leiding van duurzame ondernemer Maurits Groen: “De Verspillingsfabriek laat zien hoe je klein kunt beginnen en vervolgens kunt opschalen tot een prachtig project met veel impact.” De Duurzame Dinsdag prijs is een sectoroverschrijdende prijs voor ideeën die betrekking hebben op een combinatie van de thema's: voedsel, mobiliteit, energie, techniek, sociale innovatie, groen of circulaire economie. De Verspillingsfabriek is hiervan een mooi voorbeeld, omdat niet alleen voedselverspilling wordt aangepakt, maar ook de verspilling van talent. De smaakvolle soepen en sauzen worden immers gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Verspillingsfabriek is een initiatief van Bob Hutten, directeur van Hutten. In 2016 startte hij de fabriek omdat hij iets wilde doen aan de enorme voedselverspilling in Nederland. Zijn idee was om de verspilling op grootschalige wijze aan te pakken met een fabriek die draait op geredde groente van onder andere telers en versnijders. Het aantal afnemers groeit. Inmiddels wordt samengewerkt met Willem & Drees, Albron, Sligro, Bidfood, Stay Okay Hotels, Jumbo, Bakerstreet, La Place en Hema. Duurzame Dinsdag Al twintig jaar op rij wordt - in de aanloop naar Prinsjesdag - op de éérste dinsdag van september Duurzame Dinsdag gevierd: een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Staatssecretaris Van Veldhoven nam de Duurzame Dinsdag-koffer met maar liefst 359 ideeën en initiatieven in ontvangst. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid