Delhaize gaat uitbreiden in buurtwinkels

Proxy is één van de formules waarmee Delhaize wil uitbreiden

Buitenland - Supermarktketen Delhaize, onderdeel van de groep Ahold Delhaize, gaat de komende twee jaar uitbreiden met zo’n 80 winkels.  Het gaat dan vooral om de kleinere buurtwinkels, die in België opereren onder de namen Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go.

Volgens het bericht op VRT is er bij de zuiderburen steeds meer behoefte aan winkels die dichtbij zitten. Vergrijzing en het toenemende aantal files spelen de uitbreiding van dergelijke gemakslocaties in de buurt in de kaart. Daarnaast is door betere technologie en de mogelijkheid van onlinebestellingen ook vanuit kleinere locaties een compleet assortiment aan te bieden.

Delhaize is niet de enige supermarkt die gelooft in de toekomst van buurtwinkels. Ook Lidl kondigde 20 nieuwe vestigen aan en ook Carrefour en Colruyt willen kleinere vestigingen. Waar de nieuwe buurtwinkels van Delhaize komen, wilde een woordvoerder vanuit concurrentieoverwegingen niet melden. Volgens Jorg Snoeck, retaildeskundige bij het vakblad RetailDetail is het grote succes van hypermarkten definitief verleden tijd. "De toekomst van supermarkten ligt bij buurtwinkels,” zo laat hij weten.

Bron: VRT

Auteur: Steffen van Beek