Den Bosch toont de Beste Brabantse Borrelplank

Foto: Dutch Cuisine

Initiatief – Aanstaande zondag, 20 oktober, lanceert Dutch Cuisine tijdens KP Proeft in Den Bosch niet alleen De Beste Brabantse Borrelplank, maar ook de langste. Samen met Sligro, FoodUp Brabant en Visit Brabant is het initiatief opgepakt om met deze uitgebreide vegetarische borrelplank duidelijk te maken dat het Bourgondische leven van de Brabanders overeind kan blijven, ook in de toekomst, met meer vegetarische producten.

Dat Brabant synoniem staat voor het Bourgondische leven is bekend. Juist daarom willen de initiatiefnemers laten zien tijdens het KP Proeft, een event in de bekende horecastraat Korte Putstraat, dat het Bourgondische leven ook vleesloos door kan gaan. Daarom lanceren zij de mega-borrelplank waar geen vlees aan te pas komt. De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk horecazaken meedoen en de borrelplank op het menu gaan zetten.

Milieubesparing

Ook wordt duidelijk gemaakt wat de impact is van de vegetarische borrelplank. Zo bespaar je met 1 vegetarische borrelplank namelijk 11 autokilometers ten opzichte van een traditionele borrelplank met vlees. En loopt die besparing bij 100 van deze borrelplanken op naar 4,5 vluchten van Amsterdam naar Parijs. Bij 3.576 borrelplanken bespaar je zelfs een rondje om de evenaar met de auto, aldus de organisatoren op de website.

Uit de buurt

Producten die onderdeel uit maken van de Borrelplank komen voor 80 procent ook nog eens allemaal uit Brabant. Deelnemers zijn onder meer: Houben met de vegetarisch worstenbroodjes, Schouten met vegetarische bonenballetjes, falafelballetjes van Boon (een bal met 94% minder CO2-uitstoot dan de bitterbal), geitenkaas van de Bettinehoeve, zoetzure minibietjes met honing en gember van Smeding, groentechips Go Pure uit Emmeloord, Brabants roggebrood van Soma en mosterd, appelstroop en mosterd-honingsaus uit de Mariënwaerdt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek