Dinner in Motion gaat samenwerken met Yuri Verbeek

Yuri Verbeek gaat samenwerken met Dinner in Motion Foto: Femque Schook

Horeca - Het digitaal dinerconcept Dinner in Motion (DIM) in Utrecht is een samenwerking aangegaan met de bekende en creatieve chef-kok Yuri Verbeek. Door deze nieuwe samenwerking wil ondernemer Bram van der Vorst verder groeien op culinair gebied.

Dinner-in Motion is gevestigd in The Wall, de geluidswal langs de A2 bij Utrecht. In het restaurant worden de zintuigen van de gasten niet alleen geprikkeld door het eten, maar ook door beeld, beweging en geluid. Het restaurant is tijdelijk op de locatie gevestigd, maar die periode is inmiddels weer verlengd tot 31 mei. In een jaar tijd heeft het concept grote stappen gemaakt, en met de samenwerking met chef-kok Yuri Verbeek wordt nu een brug geslagen naar de culinaire wereld..

Kokkerie

De Delftse chef-kok Yuri Verbeek is naast eigenaar van de Kokkerie, onder meer bekend als auteur van diverse kookboeken, gastdocent bij de Cas Spijkers academie en columnist. De manier van koken van Yuri Verbeek sluit nauw aan met het concept. ‘Eigenlijk is het de combinatie van alle facetten wat DIM zo bijzonder maakt; beeld, geluid en smaak. Gerechten komen met een andere gedachtegang tot stand en deze werkwijze past goed bij mijn manier van in totaal belevingen werken ’, aldus Verbeek.Na een maand proefdraaien in december verwacht Verbeek een bijdrage te kunnen leveren aan het bijzondere restaurantconcept. Hij zal zich onder meer bezig gaan houden met de ontwikkeling van de huidige en nieuwe menu’s en nauw betrokken zijn bij de vaste keukenbrigade, onder leiding van Erik Jansen.

Hoger niveau

Eigenaar en founder Bram van der Vorst is blij met de komst van Verbeek. ‘Dinner in Motion is een samensmelting van talenten. Met de komst van Yuri willen we het concept naar een hoger niveau tillen.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek