Domino’s met opening 180e vestiging op weg naar landelijke dekking

Domino's wil de komende jaren in Nederland groeien naar 300 vestigingen

Convenience - Domino’s heeft in Pijnacker de deuren van de 180e Nederlandse vestiging geopend. De vestiging is de tweede Domino’s van ondernemer Matthijs Vermeer. Met de opening is de franchiseketen op weg naar landelijke dekking. De pizzaketen verwacht aan het einde van de zomer in Nederland meer dan 200 vestigingen te hebben.

De voornaamste reden dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino’s bestellen, is volgens CEO André ten Wolde de snelle bezorging en het digitale DNA. “In Nederland bezorgen we de pizza’s binnen 25 minuten stomend heet aan de deur. Na opname van de bestelling wordt de pizza meteen gemaakt. Als enige pizzabezorgdienst bieden we onze klanten online de complete controle over zijn of haar bestelling; van de ingrediënten op de pizza tot de extra’s. Ook de Pizza Tracker is een geliefd instrument bij bezorging, hiermee kan de klant zijn bestelling van begin tot eind volgen. Inmiddels wordt 85 procent van alle bezorgde bestellingen online geplaatst, een unicum in de branche.”

Groei
Doel van de pizzaketen voor de komende jaren is om nog sneller te bezorgen. “Om dat doel snel te kunnen behalen, zullen we binnen vijf tot zes jaar naar driehonderd vestigingen in Nederland moeten groeien. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig”, aldus Ten Wolde die de opening van vestigingen aankondigt in onder meer Alkmaar, Zoetermeer, Deurne, Culemborg en Apeldoorn. Franchiseformule Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 12.000 vestigingen in meer dan 70 landen.
Bron: @FoodClicks / Domino's

Auteur: Paul Peter Blonk